2014. január 4., szombat

2014 tervezése #1 - magánélet

  Ahogy ígértem, a 2013-as összefoglalás után következzen a 2014-es év tervezése, illetve szokásomhoz híven az idei Tarot kártyám. A tervezést két részre bontottam, hogy emészthető mennyiségű legyen egy-egy bejegyzés. Az első részben a magánéleti terveimet osztom meg Veletek.
  Erre az évre a terveimnek egy tökéletesen megfelelő kártyát húztam. Tavaly a lelkem mélyére ástam, elmélkedtem sokat, főleg lelkileg és szellemileg fejlődtem, most már, hogy ezek a területek ilyen jól állnak, a hangsúly idén a fizikai dolgoké lesz! A testemé, a munkáé és a pénzé. Szeretnék sokat mozogni, jókat enni, dolgozni és elfáradni és pénzt keresni és félre tenni. Gyarapodni. Ezeket most szépen pontokba szedem és elemekre bontom, hátha így teljesíthetőbbek lesznek. Először viszont következzen az idei kártyám, a Korongok Lovagja.

Kulcsszavak: A Föld elem Tűz aspektusa, orvos, gyógyító, pénzügyi beruházások, aratás, munka és fáradság.

A Korongok Lovagja az egészség és anyagi bőség felsőfokát testesíti meg. Diagnosztizáló képessége nemcsak az emberi testre, de a pénzzel, vagyonnal, tőkével kapcsolatos ügyekre is kiterjed. Ha egészségi szempontokról van szó, sikerrel használja orvosi és gyógyító képességeit. Pénzügyekben érdemes figyelembe venni tanácsát.
  A kártya az aratás idejét ábrázolja. Az előtérben látható kalászok megértek. A Lovag a termést takarítja (cséphadaró). Az aratás munkával és fáradsággal jár. A legyőzhetetlen kis lovagot korlátozza merev páncélja. Kimerültnek látszik, mintha hosszú, fáradságos út állna mögötte. Milyen nehéz a belső gazdagság külső megjelenítése és az igyekezet gyümölcsének learatása!
  Minden fáradság megtérül azonban, ha saját fejlődési lehetőségeink kibontakoztatásának szolgálatában áll! A Lovag védőpajzsát koncentrikus körökben sárga, sugárzó napfény veszi körül, a háttérben lévő hegyet a kreativitás zöld hegyévé változtatva. A szarvasfejjel díszített nyílt sisak a fokozott érzékelést hangsúlyozza. A szellemi erők teljesen a Föld szolgálatába álltak, azzal szorosan összekapcsolódnak (a vörösesbarna kendő összeköti a fejet a Földdel). Ezek az erők a Földtől nyerik a földi, a fizikai valósággal való találkozáshoz nélkülözhetetlen formát és struktúrát. Ugyanez a struktúra gyakran fájdalmasan korlátozza a határtalanság és függetlenség felé törekvő szellemet.
  A valódi szabadság azonban nem érhető el a materiális szükségszerűségek elől menekülve, csak a földi lét különböző dimenzióinak való alázatos és szeretetteljes önátadás útján bontakozik ki.

Útmutatás: Itt az ideje, hogy képességeiddel másokat szolgálj. Feladataid nehezek, és teljes erődet igénylik. Ha vállalod a fáradságot, az aratás bőven megjutalmaz.

Kérdés: Vannak olyan feladatok az életben, melyek elől szeretnél kitérni?

Javaslat: Mikor sokallod a fáradozást, koncentrálj a pozitívumokra, melyeket magad és mások számára eredményez. A végeredménynél fontosabb az, amit lelkiekben nyújt, vagyis a belső tanulási és átalakulási folyamat. (na jó, ilyen értelemben lelki is ez az év, de fizikai dolgokon keresztül)

Megerősítés: Minden vállalt feladat megvalósításához megkapom az ahhoz szükséges erőt. (ezt is írtam be mottónak erre az évre)


1. Testmozgás - egész évben

  A tavalyi évhez képest idén nem tűzök ki kilóval kapcsolatos célt, hanem tervezek inkább egy mozgástervet, aztán lesz, ami lesz. Reményeim szerint persze semmiképp sem fogok hízni, sőt, meg izmosodom is majd és könnyedebb leszek. De végre van valami konkrétabb tervem is hozzá - és idén a fókusz is a testemen lesz, szóval csak fog sikerülni :)
Viából kiindulva felbontottam ezt a tervet (meg az összes többit is), hogy mit tudok tenni a célom elérése érdekében naponta, hetente, ...
  • Naponta: intimtorna reggel és este & biciklizés (elsősorban hétköznap, Csabival a kijelölt távot)
  • Hetente: pihenés, regenerálódás (igen, ez is a testmozgásos tervem része)
  • Havonta: úszás
  • Bármikor: 20 guggolás
2. Táplálkozás - egész évben

  Visszatérünk az ünnepek előtti (nagyjából) glutén- és cukormentes diétánkhoz, mondjuk inkább cukor- és gluténkerülőnek. Heti 1x (általában hétvégén) készíthetünk olyan kaját, ami tartalmazza ezeket (így azért könnyebb), a müzli továbbra is maradhat, ahogy a zabpehely is, cukor helyett méz és/vagy stevia, sűrítésnek egy kevés liszt is oké, a rántott dolgok is beleférnek.
  • Naponta: 4x-i étkezés, minden étkezés tartalmazzon gyümölcsöt és/vagy zöldséget, naponta legalább 1x friss zöldség/gyümölcs & min. 2 l folyadék (víz vagy natúr tea) & odafigyelni, miből készítjük az ételt (jó minőségű alapanyagok!)
  • Hetente: csarnokba menni (a jobb minőségű alapanyagokért, de a jobb árért is, az 5. célomhoz) & egy adag sütit sütni (lehetőleg glutén- és cukormentesen) & szabad a vásár (jöhet a pizza mondjuk :) )
  • Havonta: új receptet nézni és kipróbálni
  • Bármikor: meginni egy pohár vizet, megenni egy almát, ...
3. Testápolás - egész évben

  A testmozgás mellett a testem ápolásával is szeretnék még jobban, rendszeresebben foglalkozni. A legtöbb eleme ennek a tervnek mindennapi, természetes dolog, a fogselymezés, a hajpakolás és a bőrradírozás rendszeresítése a nagyobb lépés nálam.
4. Angol középfokú nyelvvizsga - nov. 30-áig (az ünnepekre készülve már nem szeretnék ezzel foglalkozni)

  Ehhez elsősorban találni szeretnék egy jó nyelviskolát (lehet ajánlani), ahová a férjemmel együtt beiratkoznánk - ezt nyárra gondoltam időzíteni. De azért gyűjtök tippeket, miket tehetek ezen kívül a nyelvi fejlődésemért.
  • Naponta: egy új angol szó megtanulása
  • Hetente: egy film vagy sorozatrész megnézése angolul, angol felirattal (vagy ha már jobb leszek, anélkül)
  • Havonta: egy angol cikk/könyv elolvasása angolul (könnyített olvasmányok beszerzése), akár dalszövegfordítás (a heti/havi feladatok csereberélhetők)
  • Bármikor: egy angol szám meghallgatása odafigyelve (szokjam a nyelvet), egy új angol szó megtanulása
5. Spórolás - június 30-áig (utána sem esztelen költés persze...)

  Elsősorban a baba miatt, még a próbálkozás elkezdése előtt szeretnénk némi tőkét összegyűjteni, de az sem baj, ha jut esetleg nyaralásra, új fényképezőre is :) Ehhez kéne plusz bevétel, úgyhogy a Kedves is, én is plusz munkalehetőség után nézünk (bár most úgy néz ki, hogy a Kedves keres új munkát, én pedig bedolgozom neki). De addig is spórolunk és odafigyelünk, mire költünk :)
  • Naponta: ha van 200-asom, azt az üvegbe dobni & odafigyelni, mit veszek, mennyit költök (lista alapján vásárolni és nem ugrani feltétlen az akcióra) & odafigyelni, hogy semmi ne romoljon meg
  • Hetente: (többször) állást keresni és önéletrajzot küldeni & tanulni a Kedvestől a programozást
  • Havonta: a kikalkulált összeget félrerakni és csak-azért-is a maradékból gazdálkodni
  • Bármikor: 200-as az üvegbe

  Mindezt már a héten elkezdegetem/-kezdegettem, de jövő héttől, azaz január 6-tól lesz éles a dolog. Ezeken kívül pedig vár még rám sok-sok családi ünnep, érkezik az unokahúgom (vagy szégyenlős unokaöcsém, aki még nem mutatja meg az ultrahangon, hogy fiú), mi is elkezdünk próbálkozni gyerek téren, ha minden jól alakul :) Fogok továbbra is önkénteskedni a koliban, és új helyen is, szeptembertől már Kortársként is vihetek esetet, elkezdem írni a mesteres szakdogámat, idén lesz az első házassági évfordulónk :) (egy szép nyaralással, terveim szerint) Hát úgy nagyjából ennyi. Egy aktív év elé nézek, az biztos.

(Kép innen.)

Ti mit terveztek erre az évre?

5 megjegyzés:

Macska írta...

Hm... szép lista! :) Sok sikert hozzá! :)
Nekem többet kell vesződnöm az arcommal, problémás bőrűek vagyunk, ez ilyen családi vonás... remélem, a diéta majd ezen is segít valamennyit. :)

Dorka írta...

Köszönöm! :)
Nekem szerencsére azután, hogy lement a kamaszkor pattanásos időszaka, nincs komoly gondom az arcommal.
Drukkolok Neked, hogy a diéta erre is megoldást jelentsen (vagy legalábbis hozzon javulást)!

Dorka írta...

Még az előző fejbőrös bejegyzésnél viszont azt hiszem, nem írtad meg, milyen sampont és szérumot használsz (stippistop kérdezte). Nekem a fejbőrömmel van mit vesződjek.

Macska írta...

Samponnak-balzsamnak Protique, hajápoló pakolásnak Satinique. Ugyanonnan, ahonnan a tisztítószereket rendelem. :)
http://www.amway.hu/markaink/satinique-hu

Dorka írta...

Köszi a választ! :)