2013. május 7., kedd

Szuperhősös filmek - 4. rész

  Végigvettük a Vasember 1-et, 2-t, a Thort, Hulk és az Amerika Kapitány sajnos kimaradt, de most következzen az Avengers, azaz a Bosszúállók c. film.

Avengers (Bosszúállók, 2012)


  A Thor végén láthatjuk, hogy valami idegen cucc a földre került. Ezen az idegen cuccon keresztül érkezik meg a Bosszúállók c. filmben a szintén a Thorból ismert Loki (Tom Hiddleston), aki nem kisebb szándékkal érkezett, minthogy leigázza a földet. Ehhez támogatást kap más gonosz lényektől is. Emiatt van szükség a Bosszúállók csapatára. Így összefog a
- Vasember, azaz Tony Stark (Robert Downey Jr.)
- Amerika Kapitány (Chris Evans)
- Thor (még egy Chris, ezúttal Hemsworth)
- Hulk, azaz Bruce Banner (Mark Ruffalo)
- Fekete Özvegy (a Vasemberből ismert SHIELD ügynök, Natasha Romanoff, alias Scarlett Johansson)
- és Sólyomszem, akit a Thorban láthattunk felvillanni (Jeremy Renner)
hogy megmentsék a földet.
  Őket a SHIELD fejese, Nich Furey (Samuel L. Jackson) fogja össze és segíti még munkájukat a Vasemberből már ismert ügynök, Phil Coulson (Clark Gregg) is. Illetve feltűnik a színen a How I Met Your Motherből (Így jártam anyátokkal) ismert Robin (Cobie Smulders) is, itt Maria Hill a neve, bár a port.hu nélkül nem tudtam volna. Érdekes sorozaton kívül látni. A port.hu szerint a Vasember 3-ban is felbukkan, de nekem nem rémlik. Innentől spoileres rész következik.

  A filmben azt hiszem, Hulk a kedvencem, az ő saját filmjét sajnos nem láttam, bár állítólag nem lett valami jó. Mindenesetre itt azért tetszett, vicces egy lény, és meglehetősen szívós. Kedvenc tőle a "nyikhaj istenke" megszólalás, és ahogy utána szétveri Lokit.
 filmet egyébként Joss Whedon írta és rendezte, aki a Firefly-t és a Serenity-t is (erre a nővérem hívta fel a figyelmem), úgyhogy már csak ezért is szeretem a filmet.
  Itt már eléggé feltűnő, hogy hiába van nagy csitt-csatt, bimm-bumm, egyetlen egy civilnek sem esik bántódása, nem fröcsög egy kicsit sem a vér, csak a hősök sérülnek meg egy kicsit. Illetve Phil-t nyírják ki, azt nem igazán értem, az nem volt szép. Ahogy a Serenity-ben sem volt szerencsés Wash-t megölni. Ezt leszámítva izgi film, sok jó karakterrel, érdemes megnézni és várom a folytatást!

(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: