2013. május 19., vasárnap

Próbáld ki! - 2.


  A Próbáld ki! sorozat előzményét itt olvashatjátok. Most következzen egy újabb csokor. Próbáld ki, ...

  ... hogy zuhanyzás helyett rendes, kádas fürdést szervezel Magadnak, legalább 20 perces áztatással! Mehet bele habfürdő, illóolaj, köré mécsesek, bor vagy bármilyen ital a kézbe és csak kapcsolj ki! Semmi olvasás vagy agyalás, hagyd, hogy kalandozzanak a gondolataid vagy teljesen kikapcsoljanak! Én imádok ilyenkor lebukni a víz alá és úgy elleni egy darabig. Ha teheted, fürödj együtt a Pároddal, a nem kifejezetten két személyes kádakban is jó móka tud lenni, kellemes kikapcsolódás.

  ... hogy a szokásos esti programra nemet mondasz (nálunk ez az esti filmezés/agymosás) és leülsz a pároddal iszogatni, beszélgetni, egymás felé fordulva. Zenével, vagy anélkül. Egymásra figyelve. Akár egyedül is megteheted, hogy leülsz, megiszol egy pohár finom bort vagy egy üveg sört, vagy limonádét vagy bármit, és csak merengsz, ábrándozol, élvezed, hogy vagy és épp nem aktívan mosod az agyad vagy nem a mosatlannal küszködsz. Olyan könnyen bólintok rá az esti filmekre és olyan jó érzés volt egyet beszélgetni helyette. Ennek egy másik változata: Próbáld ki, hogy egy napig nem nézel filmet/sorozatot, egyebet és nem kapcsolod be a gépet (és az okostelefonodon sem nézed az e-mailjeid)!

  ... hogy nemet mondasz/mondtok a kötelező programokra és csak úgy vagy/vagytok, azt csináljátok, amihez épp kedvetek van és nagyon sokat vagytok együtt a pároddal, vagy nagyon sokat foglalkozol Magaddal. Nincs kötelező nagyilátogatás, barátozás, csak ha kedved van hozzá.

  ... hogy videót forgattok a barátokkal/pároddal/családdal vagy akár egyedül! Az évfolyamból páran a munkapszichológia kurzusra videót készítettünk beadandó helyett és elképesztően szórakoztunk! Találjatok ki egy sztorit vagy csak improvizáljatok vagy csak sétáljatok körbe a városban és kommentáljátok a látnivalókat, bármi! A fantáziátokra van bízva. Akár pillantsatok rá az aznapi újságra vagy valamilyen hírportálra és az egyik cikket filmesítsétek meg. Lehet, hogy nem lesz művészi vagy mindenki számára vicces, de garantálom, hogy Ti jól fogjátok Magatokat érezni közben. Bármilyen minőségű kamerával tökéletes, akár telefonnal, digitális fényképezővel, ezen ne akadjatok le.

  ... hogy végignyálazod a régi képeidet és egy inspirációs táblát készítesz Magadnak, vagy csak kellemes visszaemlékezést tartasz. Nem feltétlen kell sztároknál keresni a frizura/ruha inspirációt, a régi önmagunk is ideális lehet! (egy saját összeállítás hamarosan következik)

  ... hogy egy nap a mai kedvenceid/slágerek/rádió helyett a régi válogatás kazettáid/CD-id vagy lejátszási listáidat, mappáidat hallgatod. Múlt hétvégén régi kedvencek szóltak, miközben autóval utaztunk, a szél fújta a hajam, a nap sütötte az arcom, felszabadító érzés volt.

(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: