2013. május 31., péntek

Gru - Filmajánló


  Most lett vége, már másodjára néztük a Gru-t, de így frissen az igazi újra írni róla. Igazi családi mozi. Senki sem beszél benne rondán, a gonosz jóvá válik és vannak benne cuki unikornisok meg Minionok.

Gru (Despicable Me, 2010)
Edit, Margo, Agnes a 3 kislány, középen Gru,
alul a Minionok
  Gru, a velejéig romlott gonosz, aki már mindenfélét összelopott, a környezetet sem kíméli, ha lehet, megríkatja a gyermekeket, széttöri mindenki autóját, lefagyasztja a sort, hogy kávéhoz juthasson. Persze ez utólag érthetővé válik, ahogy bepillantást nyerhetünk Gru sanyarú gyermekkorába. De melodráma helyett egy igazi kis szerethető családi vígjátékot kapunk. Gru, nehogy már ne ő legyen a leggonoszabb gonosz a világon, úgy dönt, ellopja a Holdat. Innentől könyörtelen cselekményleírás következik!
  
  Szóval terve sikerrel is jár, ám végül a 3 árva kislány fontosabbá válik neki, mint a leggonoszabb gonosz cím elérése. Ezek a "kiscicák" szívet adtak neki, a hegyes orrú, önző "unikornisnak". De hát ki ne lágyulna meg tőlük? Margo a legidősebb, akinek van némi realitásérzéke, próbálja óvni a kisebbeket a csalódástól, de azért ő is túl tud lépni a sérelmeken, megbocsát Gru-nak és igazán a szívébe fogadja - még táncolni is felkéri. Edit, aki mindig sapkában van (hogy nem fő be a haja, feje?), kicsit durcás, gyanakvó, egyébként bohóckodó meg pocsolyába lépő, végül persze ő is meglágyul. Agnes, a legkisebb, a naiv, igazi kis cuki, unikornisrajongó. A föld felett lebeg, de meg is lágyítja mindenki szívét (kivéve persze az otthonvezetőét, a gonosz Miss Hattie szívét).

Margo, az okos szemeivel

Edit, hát lehet nem szeretni?

Agnes az óriási unikornissal, ami aaaannyira cukiii (az a jelenet is!)
Gru mesél, ez a mesekönyv ötlet nagyon bejön!
Kedvet kaptam ujjbábukat gyártani.
  A végén még Gru anyja is büszke lesz a fiára - egyszer az életben, ahelyett, hogy csak nyögne egyet. Szóval minden boldogságos, nekem mégsem az a túl szirupos, hanem egyszerűen kedves. Kellenek az ilyenek, nagyon is! Úgyhogy ajánlom egyedül, párban, barátokkal, családdal, bárhogy!

(Képek innen, innen, innen, innen és innen.)

Nincsenek megjegyzések: