2014. február 18., kedd

Kreatív kedd #24

  Ma ismét új receptet próbáltunk ki, a Kedves vágya szerint kínai csípős-savanyú levest készítettünk. A neten lévő recepteket vettük alapul, de valami sajátot alkottunk. Hát, kinézetre nem hasonlít a kínaiban kaphatóhoz, de ízre már érezni a közös vonásokat. Egy biztos: erősnek jó erős lett. És finom is, tápláló.


Kínai csípős-savanyú leves (vagy valami olyasmi)

- 500 g csirkehús
~ 500 g wok zöldségkeverék
- 2 db tojás
- 2 ek keményítő
- só
- bors
~ 1 tk Erős Pista

  A húst csíkokra szeleteljük és a zöldséggel együtt befűszerezve felrakjuk főni. Közben a tojásokat felverjük, a keményítőt kb. 1 dl vízzel elkeverjük. Mikor minden felfőtt, a tojást és a keményítőt hozzákeverjük, ruttyantunk rajta egyet és kész.
  A wokos zöldséget azért választottam, mert magában valahogy nem olyan könnyű bambuszt és fafül gombát szerezni, de ebben a keverékben van mindkettő - meg egy kis ráadás ;) Szerintem összességében jó választás volt. Az Erős Pistából azért kevesebb is elég lett volna.


És Ti mit kreatívkodtatok mostanában, vagy mit terveztek?

8 megjegyzés:

Macska írta...

Van itt egy oldal:
http://www.osszesrecept.hu/szerepelj-a-legjobb-receptes-blogok-k%C3%B6z%C3%B6tt
Lehet beküldeni olyan oldalakat, amelyek receptet (is) tartalmaznak, és az RSS alapján a receptes bejegyzések felkerülnek ide, meg link a blogodra. :) Engem (is) megkerestek, gondoltam, csatlakozom, miért ne! :3

Dorka írta...

Engem is megkerestek, csak nekem furi volt egy kicsit... néhol magyartalan az oldal nyelvezete, és ez elbizonytalanított. De köszönöm a rám gondolást és írj majd a tapasztalatodról! :)

Macska írta...

(Szakmabeli vagyok, ha valami nem érthető, kérdezz bátran! :D)

Nos hát valószínűleg van egy nyelvi fájl, az eredeti motort több országban is használják, feltételezem. Valaki, gondolom, lefordította a nyelvi fájlt, de nem nézte meg, hogy az eredmény a weboldalon stimmel-e, lásd: "10 receptek" meg "198 látogatók". :D

A recept indexelő algoritmusuk (?) nem találta meg elsőre a receptjeimet. Egy bejegyzésemet jelenítette meg először, amiben bár kajaképek vannak, nem recept, hanem összefoglaló a diétáról. Akkor írtam Nekik. Hamar válaszolnak, szinte azonnal, és nagyon segítőkészek!

Másnapra már 4 receptet megtalált a 6-ból, amit az rss-re tettem (hehe :D). Aztán ismét írtam, miután felfedeztem, hogy a blog.hu tud rss-t címkére is szűrni. Nem találtam erről sehol leírást a blog.hu-n, csak találomra kipróbáltam, hogy mi van ha ezt és ezt ebben vagy abban a sorrendben írom a címsorba, mert miért is ne lehetne. :) Hát lett is eredménye, így elküldtem a recept címkére szűrt rss-emet levélben, és berakták. (Meg gyorsan írtam is egy javascriptet rá: ha az oldalamon címke szerint böngészel, felajánlja a feliratkozást.) Így már megtalálta a motorjuk az összes receptemet, csak néhány közülük kétszer van fenn az előzők miatt. :D

Egyébként szerintem "marketing" szempontból érdemes fenn lenni rajta, sosem tudja az ember, kinek jön jól épp egy saját recept, valaki pont azt keresi, amit Te főztél, vagy csak meglátja a képet vagy a folyamatot, és kedvet kap hozzá... :) 1-2 receptet én is elmentettem TODO-ba, hogy majd ki kell próbálni. :D

Dorka írta...

Éljenek az informatikusok! :D (Egy "ilyenhez" mentem hozzá :D) Akkor lehet, megyek én is :) Csak meg kell majd nekem is nézni, hogyan találja meg jól a receptjeimet.

Macska írta...

Meg is van: http://pillepillango.blogspot.com/feeds/posts/default/-/s%C3%BCt%C3%A9s-f%C5%91z%C3%A9s
:)

Dorka írta...

Ó, nagyon köszönöm! :) És ezt csak el kell nekik küldeni, vagy mit kell csinálni?

Macska írta...

Miután beküldted az oldalad nekik, érdemes még dobni nekik egy e-mailt utána, hogy ezt az rss-t tegyék be, ezen biztos csak receptek vannak, így az ő munkájuk is megkönnyíted, és a receptjeid is nagyobb eséllyel kerülnek be. :)

Dorka írta...

Ezer hála és köszönet! :) (bár a hálát hogy lehet számszerűsíteni, azt nem tudom... :P)