2013. március 14., csütörtök

Az ötödik elem (1997) - filmajánló


  A blog új külsejéről írtam egy bejegyzést, melyben Az ötödik elem c. filmre tettem célzást (a címkék közé direkt be is raktam). Egy ismerősöm megkérdezte, miért "szuperzöld" a blogom? Én csak tátott szájjal néztem, hát nem tudja? Ötödik elem? Még mindig semmi. A rádiós fickó... Azt sem tudta, melyik az a szereplő. A szőke, aki a fegyver helyett a biliárdgolyót gurítja oda? Semmi. Ekkor rádöbbentem, Az ötödik elemet nem látta mindenki, vagy ha látta is, nem úgy, vagy régen és nem maradt meg neki. Szóval van értelme ajánlót írni róla, úgyhogy most meg is teszem.

Mila Jovovich, azaz Leeloo
  A történet röviden:
A gonosz közeledik, ami elpusztítja a Földet, ha nem teszünk valamit. Csakis az Ötödik elem, Leeloo (Mila Jovovich) képes megállítani. De kellenek neki segítők. Az útját segíti a pap, Vito Cornelius, a segédje, és persze Bruce, azaz Korben Dallas. Időközben hozzájuk szegődik Ruby Rhodd, a már emlegetett rádiós és így együtt spoiler megmentik a Földet. spoiler vége


Ruby Rhod. Hát hogy lehet őt elfelejteni?
  A film sokáig a kedvenc filmem volt (A George, a dzsungel hőse korszak után), de még most is közöttük van. Az a film, amit a Kedvessel majdnem bármikor szívesen megnézünk. Olyan estékre jó, amikor nem tudunk semmiben sem megegyezni - Az ötödik elem közös pont. Személy szerint a klasszikusok közé emelem, amit érdemes várólistára tenni, ha még nem láttuk. Humoros, akciódús, és spoiler jó a vége spoiler vége. Jók a karakterek, a történetvezetés, a színészek, a szöveg is kiváló, alkalmas szállóigésítésre (mint pl. a szuperzöld rész, vagy a csirkeee, jóóó csirkeee). A zenéje is fantasztikus, a díva jelenete nem utolsó, én is szívesen elmennék egy ilyen koncertre. A gonosz földi helytartóját Gary Oldman játssza, méltó párja Bruce-nak. Ó, és az elnök is imádnivaló! :) Úgyhogy nézzétek, nézzétek többször és írjatok véleményt! :)

És a végére egy kis Bruce :)

(Képek innen, innen, innen és innen.)

2 megjegyzés:

Vero írta...

Ez a film annyira jóóóóóó!! Klasszikus, igen!!
Szerintem az ending-zene is zseniális (Eric Serra - Little light of love)

Dorka írta...

:)) mindig öröm rokon lélekre találni! majd meghallgatom a zenét ismét, köszi ^^ de valóban a zenéi is fantasztikusak!