2013. április 15., hétfő

Tavaszindítás 2.0

  Talán végre tényleg itt a tavasz és nem jön vissza a hóesés. Úgyhogy jöhet az igazi tavaszindítás (megint). Először is szabaduljunk meg a téli dolgoktól:
- téli kabát mosása/tisztítóba vivése (ha szükséges) és elrakása
- téli cipők tisztítása és elpakolása
- egyéb téli kiegészítők (sál, sapka, kesztyű, fültyű) mosása és elpakolása
- téli zoknik átnézése - oké, eddig tartogattuk, mert hosszabb volt a tél a tervezettnél, de most már nyugodtan dobjuk ki, ami szétfoszlott, kilyukadt, és majd töltsük föl a készletet a jövő télen (nálunk a patkányoknak remek rongy az ilyen zokni, vagy törölgetésre is kiváló)
- a télen esetlegesen felgyűlt plusz kilóktól pedig mozgással és könnyedebb, egészségesebb étkezéssel próbáljunk megszabadulni


Szerezzünk be pár tavasz dolgot:
- tartsunk ruhapróbát! Tavaly tavasz óta már eltelt egy év, bizony könnyen meglehet, hogy az alakunk némiképp változott (bármelyik irányba), úgyhogy érdemes lehet újrapróbálni a tavaszi "kollekciónkat", hogy beleférünk-e még/nem esik-e le rólunk. Ha valamibe már nagy valószínűséggel nem fogunk visszafogyni/hízni, akkor szabaduljunk meg tőle! (ajándékozzuk el, adjuk a Vöröskeresztnek, stb.) Ha valami hiányzik a ruhatárunkból, akkor írjuk föl és súlyozzunk, a fontosabbakat pedig igyekezzük beszerezni.
- vegyünk és együnk sok-sok zöldséget, gyümölcsöt! Le ne maradjunk a medvehagymáról!
- szerezzünk be virágot is! Élvezzük az aranyesőt, nárciszt és lassan talán a tulipánt is!
- legyünk kint sokat a napon, szerezzük vissza a színünket!

(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: