2013. április 5., péntek

Szuperhősös filmek - 1. rész

  Hamarosan jön a Vasember 3., az Avengers, azaz A Bosszúállók pedig tavaly ment a mozikban, és amúgy is reneszánszukat élik a szuperhősös filmek. A nővérem még egy csomót nem látott, úgyhogy a Vasember 3-ra készülve elkezdtük ezt bepótolni és húsvét hétfőn összeültünk egy közös mozizásra (vőlegényeinkkel karöltve), megnéztük a Vasember első részét. És ezt folytatni is fogjuk - remélhetőleg hamarosan - a Vasember 2-vel, majd májusban - már egy moziban - a Vasember 3-mal. Addig meg még ki tudja, mi kerül terítékre. Egy kis Thor, Hulk, Bosszúállók... Úgy döntöttem, sorozatot indítok a szuperhősös filmekkel, ha már úgyis újranézzük őket. Szeretem a szuperhősös filmeket! Szeressétek Ti is!

A Vasember


  A Vasember első részében megismerkedhetünk Tony Starkkal (Robert Downey Jr.), a fegyvergyártó milliárdossal és megtudhatjuk, hogyan is lett belőle a nőcsábász, bulizós gazdag gyerekből életek megmentője, a Vasember. Na, azért a stílusa nem változik meg gyökeresen, továbbra is kissé (?) önimádó (melyik szuperhős vállalja fel egy sajtótájékoztatón, hogy ő az a bizonyos szuperhős, a Vasember?), laza, humoros valaki, ezért is érdemes nézni, jó kedvre derít. Mellette van egy szintén szerethető, minden helyzetet kezelni tudó Pepper Pottsunk (Gwyneth Paltrow) is.
  Randira tökéletes, a 2-t már a Kedvessel együtt néztük a moziban. Nem túl véres, nem túl romantikus, ellenben humoros és akciódús. Vannak benne klassz kütyük, erős férfiak, szép nők és ruhák, cseppnyi romantika, mi kell még? Na jó, hatalmas csavarokra ne számítsunk, sem megvilágosodásra, de kikapcsolódásnak ideális.
  Az első film nekem 10-ből kb. 7-es. Nagyon szerethető, de második megnézésre kicsit hosszú (vagy 2 órás a film).

  Nektek mi a kedvenc szuperhősös filmetek?

(Kép innen.)

3 megjegyzés:

Peti írta...

Ajánlom, hogy tartsátok a kronológiát a Bosszúállók és annak a felvezető filmjeiben. Szerintem sokkal élvezhetőbb. :)
Vasember
Hulk
Vasember 2
Thor
AmeriKapitány
Bosszúállók

Dorka írta...

Igazából én már mindegyiket láttam (na jó, kivéve a Hulkot, de hol marad a Hulk2?), és már kavarodott a sorrend, a Vasember után a Thor jött, de az nővéremék nélkül, úgyhogy nekik majd igyekszünk ezt a sorrendet tartani :) Bár a Hulk talán ki fog maradni, nem tudjuk megszerezni.. Köszi egyébként! :)
Neked melyik a kedvenc?

Peti írta...

Ha karaktert kell választani, akkor Thor, mert olyan kellemesen naiv. Ha filmet, akkor őszintén fogalmam sincs. A Hulk annyira nem jött be, de ez általában igaz az összes Hulk filmre, szóval lehet, hogy a karakter a probléma, a többiből viszont jeleneteket tudnék csak kiemelni, mert nem tudok választani egy teljes filmet. Először össze-vissza néztem meg őket, aztán amikor sorban egyszer maratonszerűen, akkor eléggé egybe folytak a dolgok (főleg, mert megnéztem egy egymásra utalásokat tartalmazó képet és azokat is figyeltem). Szóval diplomatikusan azt fogom írni, hogy egyik se, de legkevésbé a Hulk.

És mivel a hivatalos trailer a születésnapomat jelöli ki az Iron Man 3 érkezésére, ezért ott a helyem a moziban. Bár megnéztem egészen pontosan, hogy tisztázzam az ellentmondásos véleményeket és nem értem, hogy miért utolsó előttiként érkezik meg az USA-ba és elsők közt hozzánk.