2013. március 18., hétfő

Esküvőszervezés 3.0



  Persze, a 2.0 után nem egyből a 3.0 jön, még a 2.0-nál sem kéne tartani, nem értek én ehhez, csak jól hangzik. (Előző verziós állapotok itt és itt.) A lényeg, hogy ma újabb lépést haladtam az esküvői teendőkkel kapcsolatban. Már megvan a ruha fazonja, a varrónő, a melltartót is megvettem, miután pár hete találkoztam a varrónővel is megegyeztünk az anyagban, adott pár tippet, honnan lehet beszerezni és ma elmentünk Anyával is megvettük az anyagot is, a cipőt is. Az anyagvásárláshoz volt pár üzlet a tarsolyunkban:

  • Máthé Textil
  • Eurotextil (boltlistája itt) - webes rendelés is lehetséges
  • Csipkeshop-Karnak bolt - nem találtam weboldalt, cím: 1071 Bp., Dembinszky u. 29., nyitva: H-P 9-16, SZ: 10-14
  • Kis Brammer
  A lista kb. ár szerint növekvő sorba van rendezve, tehát a Máthé Textil a legolcsóbb, a Kis Brammer pedig már az, ami nem igazán az én/mi pénztárcánkhoz van szabva, de az biztos, hogy minőségi anyagokkal dolgoznak.
  Anya a Klinikákhoz érkezett Apával, onnan elsétáltunk a Keletihez, a Máthé Textilhez, így volt logikus, utána haladtunk volna befelé - de nem haladtunk, mivel a Máthé Textilben mindent megtaláltunk. A ruhám végül fehér pamutszaténból lesz, aminek külön örülök, így nem kell műszálas ruhában lennem. Bár vettünk alá bélésselymet is. Az eladók a pamutszatén alá nem ajánlják nyárra, de a varrónőm meg igen, azon már nem múlott, majd kiügyeskedünk valamit. Négy méter pamutszatén és négy méter bélésselyem összesen 12 ezer forint volt, nagyon örültem, hogy ennyivel megúsztuk. Ezután Anyának kezdtünk el anyagot nézni az esküvőre, és szintén pamutszaténból találtunk egy nagyon szép kéket. Az esküvő részt letudva továbbmentünk, Anya nyári ruhához keresett magának anyagot, talált is egy nagyon bájos virágmintásat, végül nekem is mutattak egy nagyobb mintás, szép színes anyagot, ami még friss volt, nemrég érkezett, magam elé tartottam és megtetszett, szóval nekem is lesz szép új nyári ruhám. Ezzel lezárult az anyagvásárlás. Az eladó hölgy nagyon kedves, készséges és hozzáértő volt, még egy-két eladóhölgy is hozzászólt néha, ők is nagyon kedvesek voltak, úgyhogy elégedetten távoztunk.

  Anya javaslatára átmentünk szembe a Krokodil Corso cipőáruházba, hátha érkeztek már nyári szandálok, hiszen a méteráru boltba is most érkeztek a nyári anyagok. És Anyának igaza lett, már voltak bőséggel szandálok. Találtunk is egy szép, kényelmes fehéret, Jana, 12.490 Ft, szóval még az ára is elfogadható (bőr). A sarka ugyan nem fehér, hanem barna, de kit érdekel, ha nem látom (és ha kényelmes!!)? Felhívtam a vőlegényt, őt zavarná-e, de őt nem különösebben érdekli, milyen cipő lesz rajtam, a lényeg, hogy kényelmes legyen és ne sírjak, hogy fáj a lábam, stb. Felőle balerina cipőben is lehetek. Zavart még az elején az is, hogy tépőzáras és nem csatos, meg hogy esetleg egy kicsit lelóg a lábam róla, de érzésre nem zavar, csak úgy a határon éreztem a méretet, de nagyobb nem volt belőle. Az eladók szerint jó volt így, szerintem is vállalható és kényelmes, úgyhogy örültem. Azért felpróbáltam még egy másikat is, ami tényleg csodaszép volt, fehér sarokkal, az is bőr, de túl magas volt a sarka, épp hogy tipegni tudtam benne, meg szétnyomta volna a lábamat, nem nekem való az a fazon. Úgyhogy az első mellett döntöttem. Ezután Anyának próbáltunk benti papucsot nézni, de sajnos nem találtunk megfelelőt. Úgyhogy szülinapjára marad a zöldségaprító. Egyébként itt is nagyon kedvesek és készségesek az eladók, a választék is bőséges és sok jó minőségű cipőt árulnak, úgyhogy megéri benézni.
  Szóval ami eddig megvan:
  • melltartó, Triumph Fresh'n Up WHPN, 6299 Ft (vicces, hogy se magyar, se angol nyelvű oldalon nem találtam)
  • ruhaanyag (pamutszatén és bélésselyem) a Máthé Textilből 12.000 Ft
  • ruha fazon
  • varrónő
  • gyűrűk
  • bugyi (az még régebbről, C&A-s egyszerű fehér)
  • az üzlet, ahol a Kedves öltönyét készíttetjük (fejből nem tudom, a névjegy pedig a Kedvesnél van)
  • fodrász
  • fotós (ismerős)
  • sminkes (nővérem)
  • vendéglista (kb. 60-65 fő, még a plusz egyek variálhatnak)
  És végre a helyszínről és az időpontról is beszéltünk, hogyan is legyen. A terv a következő: augusztus 19, hétfő, akkor hosszú hétvége van. Bár hivatalosan munkaszüneti nap, azért szerintem tartanak esküvőt (valószínűleg plusz pénzért), erre még rá kell kérdezni. Itt tartanánk a Bakáts téren, meg kell nézni, hány fő fér be és hogy néz ki. Ezután beülnénk valahova enni egyet, lehetőleg a közelbe. Ez akár egy pizzázó vagy hamburgeres is lehet, ha befér legalább 50 fő. Önköltséges lenne (persze igyekeznénk olcsó helyet találni; a Hilton kizárva), és nem kérnénk nászajándékot. A 18 éven aluliak és a fodrász illetve fotós étkezését állnánk mi (meg persze a sajátunkat). Nászútra végül nem Horvátországba mennénk, hanem Kemencére, ahova tavaly nyáron terveztünk menni, csak a Kedves kificamította a bokáját és túrázni úgy nem az igazi. Így talán félre tudnánk tenni télre, hogy végre elmenjünk és megtanuljunk síelni (így a bakancslistám is csökkenne). Horvátországba pedig elmennénk mondjuk az első házassági évfordulónkon.

  Ami még hátravan:
  • időpont-egyeztetés a varrónővel és ruhavarratás
  • öltönyvarratás
  • házasságkötőterem-szemle
  • és időpontfoglalás
  • "evős hely" keresése és foglalása
  • meghívók elkészítése és kiküldése (előtte e-mailes előörs, hogy tutira ráérjenek)
  • egyeztetés a fodrásszal és a fotóssal
  • ékszerválasztás
  • Kemencére helyfoglalás

3 megjegyzés:

Dorka írta...

Ja, meg persze leánybúcsút szervezni, illetve szerveztetni :P Arra is megvan már a lista, kik hivatalosak. Még át kell gondolni, családi vagy évfolyamos részről szeretnék-e valamit...

Andi írta...

most akkor mégsem május? :)
Szép a tervezett ruha! Nekem is szűk fazonú volt... és májusban. :)

Dorka írta...

Mégsem, a Kedvesnek mégsem tetszett az a hónap. Szép lehetett az is. De így lesz egy évfordulónk májusban... :) (meg aztán emellett a bolond időjárás mellett ki tudja, milyen idő lenne májusban...)