2015. december 22., kedd

Kreatív kedd #66

Mi az a Kreatív kedd?
A kreativitásba beletartoznak nekem a "klasszikusok", úgy mint a rajzolás, festés, hímezés, varrás, agyagozás, origami, barkácsolás, írás, zeneszerzés, éneklés, stb. De egy ötletes lakberendezés, rendszerezés, bútorelhelyezés is. De kreatívak vagyunk akkor is, ha egy problémát másképp közelítünk meg, ha egy adott épületet ezúttal nem jobbról, hanem balról kerülünk meg, ha új szóval fejezzük ki magunkat, ha kék csat helyett pirosat teszünk a hajunkba, ha kipróbálunk egy új fűszert... Ha próbálkozunk, újítunk, elrugaszkodunk. Ilyenekről fognak szólni ezek a keddi bejegyzések. Az ötlet a nővéremtől és (most már) férjétől jött, ők szoktak ilyet tartani. Hát tartsunk mi is!

Na, kicsit kiforrottabb állapotban, mint ez, és ennek a párjaként a mai Kreatív keddben is néhány újévi terv következik, egy 12-es lista, mit tervezek jövőre. Ezek havi kihívások lesznek. Nincs sorrend, ahogy kényelmesen következik majd, de szerintem a tejmentes hónappal kezdek, mert kipróbálom, hátha jót tesz majd Rebi pocakjának. Szóval a következő egy hónapos kihívásokat tervezem jövőre teljesíteni:

1) Tejmentes hónap
2) Francia hónap (francia zene, film, sorozat, franciául naplóírás, francia ételek - minden hétvégén valami közös francia reggeli, stb.)
3) Csak magyarországi terméket evő/ivó hónap
4) Számítógépmentes hónap (heti két e-mail nézés + a baba altatásához zene okés, más semmi, így a blog is szünetelni fog, ha csak nem ütemezek be pár bejegyzést, bocsi)
5) Szakmai hónap (szakmai cikkek, könyvek olvasása, írása, ...)
6) Zöld hónap (háztartás zöldítése, tisztítószerek beszerzése, egyéb ötletek megvalósítása)
7) Test hónap (fogorvos, nőgyógyász, esetleg fodrász, arc- és hajpakolás, bármi, ami a testnek jó)
8) Szemtorna hónap
9) Mindennap fotózzunk valamit hónap (erre szeretném felkérni Timdéremet is, akivel a kiállításokat csináltuk, hááátha összejöhetne jövőre még egy közös kiállítás)
10)
11)
12)

Mozgásosat végül nem írtam, mert inkább egész évben, minden nap szeretnék valamit csinálni, és nem "ellőni" erre a havi kihívást. Szóval a 10-11-12-re várom még az ötleteket! :)

2 megjegyzés:

Timdér írta...

Támogatom! Támogatom! :) így nekem is lesz egy tervhónapom :) nagyon tetszik az otlet, és remélhetoleg minél hamarabb meg is tudnánk valósítani a kiállítást. Persze, ha Rebus "engedi" - meg Csabi ;) :)
Rengeteg mindenre nem reagáltam még, de olyan jó olvasni! :)
<3

Dorka írta...

Juhú! :) Hát beszéljük meg, mikor jönnétek legközelebb Magyarországra, és előtte való hónap a "tervhónap", aztán lehet kiállításozni. Ha már nagylány lesz Rebus, akkor jöhet ő is velünk. Babakocsiban, vagy akár a két lábán (attól függ, hogy tavasz vagy nyár, és mikor tanul meg járni). Na majd írj! :)