2015. december 8., kedd

Kreatív kedd #64

Mi az a Kreatív kedd?
A kreativitásba beletartoznak nekem a "klasszikusok", úgy mint a rajzolás, festés, hímezés, varrás, agyagozás, origami, barkácsolás, írás, zeneszerzés, éneklés, stb. De egy ötletes lakberendezés, rendszerezés, bútorelhelyezés is. De kreatívak vagyunk akkor is, ha egy problémát másképp közelítünk meg, ha egy adott épületet ezúttal nem jobbról, hanem balról kerülünk meg, ha új szóval fejezzük ki magunkat, ha kék csat helyett pirosat teszünk a hajunkba, ha kipróbálunk egy új fűszert... Ha próbálkozunk, újítunk, elrugaszkodunk. Ilyenekről fognak szólni ezek a keddi bejegyzések. Az ötlet a nővéremtől és (most már) férjétől jött, ők szoktak ilyet tartani. Hát tartsunk mi is!

Ahogy már tegnap említettem, ma az egy hónapos kihívásokról fogok írni. Ugyanis úgy döntöttem, 2016 (szintén) egy meghatározó év lesz, nagy változásokkal (vagy ha nem is olyan hatalmasakkal, de fontosakkal). Pl. lakással szeretnék jól haladni, a háztartást/életmódunkat zöldíteni, az alakomat, izomzatomat visszaszerezni, franciatudásomat visszahozni, stb. Szóval a következők jutottak az eszembe ezen célok izgalmasabbá tételéhez:

Egy hónapig...

 • Csak Magyarországon készült ételt enni (aminek tényleg minden összetevője itt termett). Még a só kérdésének utána kell járnom, mert anélkül azért eléggé kegyetlen lenne az a hónap...
 • Minden nap szemtornázni.
 • Minden nap lábtornázni (hogy stabilabb legyen a járásom, és mondjuk a magassarkú is könnyebben szóba jöhessen).
 • Csinálni ezt a guggolás kihívást. Súlyzóval spékelve, átgondolva, figyelve magunkra. (Mert ilyen vélemény is van, meg ilyen.)
 • Minden nap futni/biciklizni/lépcsőzni.
 • Minden nap foglalkozni a franciával. Francia könyvet olvasni, franciául sorozatot/filmet nézni, franciául naplót írni, francia zenét hallgatni, francia ételt készíteni.
 • Minden nap szakmai dolgokkal foglalkozni. Szakmai cikket olvasni, írni, vagy konzultálni - tervben van, hogy a diplomadolgozatomat is publikálom (ha más nem, legalább saját blogon).
 • Nem gépezni (max. zenét bekapcsolni, főleg babaaltatáshoz). Könnyített: Nem internetezni. Még könnyebb: Csak a közösségi oldalakat kerülni (vagy hírportálokat, kinek mi rabolja az idejét).
 • Minden nap foglalkozni valamit a testemmel - fogorvoshoz, nőgyógyászhoz időpontot kérni, hajpakolást készíteni, bőrradírozni, stb.
 • Nem enni cukrot (novemberben megvolt).
 • Minden nap tornázni (lehet gyakorlatsort választani, nekem ez a kedvencem, ez a decemberi kihívásom).
Még kellenének ilyen kihívások, hogy kitöltsem a jövő évet. Bár lehet, hogy bizonyos mozgásokat majd kitolok két hónaposra. Július 16-ára formába kell jöjjek - akkor megyünk ugyanis esküvőre :)


Ti milyen 30 napos/egy hónapos kihívásokról hallottatok/próbáltatok? Milyen ötletetek van?

Nincsenek megjegyzések: