2015. december 7., hétfő

Hajrá hétfő #65

Ma úgy döntöttem, hogy felrúgom a terveimet, és inkább családozom egyet - a nővérem ugyanis szabadnapos volt, és hazajött szortírozni. Én pedig még régebben mondtam neki, hogy szívesen segítek benne, hogy meg tudjon válni a cuccaitól; hát segítettem is. Reggel a legfontosabbat letudtam - azaz zuhanyoztam és tornáztam (meg ettem persze), sőt, mosogatásra is maradt időm! Ezután elégedetten tudtam menni segíteni. Felhúztam a vadiúj nadrágomat és a majdnem vadiúj (tavalyi) bakancsomat, és rendkívül jól éreztem magam tőle :) Klassz nap volt. De lássuk az elmúlt hetet.

Előző heti tervek

A karácsonyi ajándékot már megrendeltem a húzottamnak, meg is érkezett az átvevőpontba, intézem majd az átvételét. A saját kezű dolgokkal sajnos nem haladtam és az adventi naptárba sem csináltam semmi pluszt. A diplomamunka védésemről meg lehet, hogy lecsúsztam. Azaz biztos, hogy lecsúsztam a jelentkezésről, de még próbálkozom, hátha engednek mégis védeni ebben a félévben...

Lakás

Már második hétvége telt el úgy, hogy nem sikerült a könyvek kipakolásának nekiesnem, hanem helyette pihenés és családozás volt. Pedig itt lenne már az ideje, hogy meg ne penészedjenek. Reményeim szerint holnap Anya vesz is egy polcot nekik, és akkor lesz hová tennem őket. Amúgy a szinten-tartás elég jól ment, de persze a hétvégi vendégeskedés és pihenés felborította, most ismét próbálom gatyába rázni a lakást. Elég jól megy szerencsére. :) Azért számít, hogy folyamatosan foglalkozom a lakással, így egyre könnyebb rendet tenni, egyre kevesebb idő is elég.

Gondolatok

Így 18 évnyi tanulás után most nem kell tanuljak. Senki sem mondja meg, mire használjam az agykapacitásomat. Az anyaság leterhelő, de nem azokat a területeket veszi igénybe, mint az iskola, így azokon a területeken most szabadon garázdálkodnak a gondolatok. Nincs megmondva mit és mikorra tanuljak meg. Úgyhogy lapozgattam a héten földrajzi atlaszt (és tisztáztam végre, hol is van Svájc), kérdeztem Apát az ukrán helyzetről, utánanéztem az ecetkészítésnek, az emberi emésztőrendszernek (és a vegánság alapjának). Gondolkoztam azon, hogy mennyi online oldal foglalkozik azzal, hogy éljünk offline életet, mert az a valóság, meg hogy alapvetően mennyi ilyen életmódkönyv van, és ha mindegyiket elolvasnánk, elmenne az életünk vele. Meg azon is gondolkodtam, hogy egy egészséges, 100% természetes étrend sokszor a Föld legkülönbözőbb tájairól is tartalmaz hozzávalókat - Pakisztán, India, Peru... Oké, hogy természetes és egészséges, de nem túl környezetbarát. És biztos szükségünk van ezekre az egészséges életmódhoz? Nincs itt meg a környezetünkben minden, ami ehhez kell? Aztán azon is gondolkodtam, mit szeretnék, ha az iskola megtanítana majd a gyermeke(i)mnek, meg az alapműveltségről, hogy töriből szerintem mondjuk mi az. Hát valahogy így. Ja, és sok-sok jövő évi terven is törtem az agyam, ilyen egy hónapos kihívásokat szeretnék. De ezekről majd holnap írok részletesebben.

Mostani hétre tervek

Huh, hát, a diplomadolgozat-védésemmel kapcsolatos ügyintézés, legalább egy próbát megér. Aztán magára a védésre elkezdeni készülni. Tovább készülni a karácsonyra. És tényleg kipakolni a könyveket. Ja, és a babóca oltásán gondolkodni, hogy kérjük-e, ha igen, kiváltani.


És Nektek hogy sikerült az előző hét? Most mihez kell hajrázni?

2 megjegyzés:

hello.agi írta...

Ó remélem, engednek majd védeni, drukkolok :)
Az én heti terveim: ajándékokat csomagolni, angolt tanulni és a munkahelyemen nem idegrohamot kapni :D

Dorka írta...

Köszi! :) Hát végül lemondtam a mostani védésről. Elég valószínűtlen, hogy engednék, meg külön eljárást kellene indítani, és pénzbe is kerülne. Nekem meg legeslegkorábban szeptemberben lehet a diplomámra szükségem, szóval a nyári védés is épp olyan jó lesz.
Drukkolok a heti tervekhez! :) Miért kapnál idegrohamot?