2015. október 13., kedd

Kreatív kedd #56

Mi az a Kreatív kedd?
A kreativitásba beletartoznak nekem a "klasszikusok", úgy mint a rajzolás, festés, hímezés, varrás, agyagozás, origami, barkácsolás, írás, zeneszerzés, éneklés, stb. De egy ötletes lakberendezés, rendszerezés, bútorelhelyezés is. De kreatívak vagyunk akkor is, ha egy problémát másképp közelítünk meg, ha egy adott épületet ezúttal nem jobbról, hanem balról kerülünk meg, ha új szóval fejezzük ki magunkat, ha kék csat helyett pirosat teszünk a hajunkba, ha kipróbálunk egy új fűszert... Ha próbálkozunk, újítunk, elrugaszkodunk. Ilyenekről fognak szólni ezek a keddi bejegyzések. Az ötlet a nővéremtől és (most már) férjétől jött, ők szoktak ilyet tartani. Hát tartsunk mi is!

A mostani Kreatív keddben az őszi ajtódíszünket szeretném bemutatni - amit teljes egészében a férjem készített, az anyagok gyűjtésében segédkeztem, és persze a munka végén agyondicsértem a végeredményt. Ez az első akármilyen ajtódíszünk. A télit én vállalom :)

Az alapja egy bolti koszorú, amúgy van rajta mindenféle bogyó, levél, virág, amit találtunk Anyáék kertjében, vagy az utcán. Egy órás séta eredménye, amíg Rebusra a nagyszülők vigyáztak. Jaj, olyan jól eső séta volt. A gesztenyékkel még vannak terveink, egyelőre az asztalon pihennek. Végre volt értelme a gesztenyegyűjtésnek! Mindig vágytam rá, hogy gyűjtsek, de nem akartam szemétnek haza vinni. Most lesz belőle dísz, nem lesz szemét belőle.

Ma még a törülközőkre szeretnék akasztókat varrni, ennyi a kreatív tervem. :)

Az alapanyagok

És a kész koszorú (a csúnya ajtót ne nézzétek,
egyszer majd azt is rendbe tesszük)


És Ti mit kreatívkodtatok mostanában, vagy mit terveztek?

Nincsenek megjegyzések: