2015. október 27., kedd

Kreatív kedd #58

Mi az a Kreatív kedd?
A kreativitásba beletartoznak nekem a "klasszikusok", úgy mint a rajzolás, festés, hímezés, varrás, agyagozás, origami, barkácsolás, írás, zeneszerzés, éneklés, stb. De egy ötletes lakberendezés, rendszerezés, bútorelhelyezés is. De kreatívak vagyunk akkor is, ha egy problémát másképp közelítünk meg, ha egy adott épületet ezúttal nem jobbról, hanem balról kerülünk meg, ha új szóval fejezzük ki magunkat, ha kék csat helyett pirosat teszünk a hajunkba, ha kipróbálunk egy új fűszert... Ha próbálkozunk, újítunk, elrugaszkodunk. Ilyenekről fognak szólni ezek a keddi bejegyzések. Az ötlet a nővéremtől és (most már) férjétől jött, ők szoktak ilyet tartani. Hát tartsunk mi is!

Ma például videót készítettem a felettünk vonuló madarakról. Nővéremékkel mentünk sétálni (nővérem, férje, a kislányuk, Rebus és én), amikor madarakat hallunk, jó hangosak. A környéken volt egy kis zűr állattartással kapcsolatban, végül el is vitték a malacokat és a muflonokat, gondoltuk, most meg kacsákat vagy libákat hoztak a helyükbe... :D De aztán megláttuk őket! Nem tudom, milyen madarak lehettek, de jó hangosak voltak. Igazi élmény volt. Mentünk Anyáékhoz a babakocsikért, és az udvaron előkaptam a telefonom és csináltam egy kisvideót, hátha sikerül a hangjukat legalább felvenni. Sikerült. :) (bár az én gépemen ennél azért jobb a minősége a videónak, de volt némi probléma, hogy kerüljön fel a blogra, biztos volt némi ide-oda tömörítgetés... sebaj)
A séta további részében pedig Rebust cipelhettem magamon, kifelé fordítva, a babakocsit pedig a nővérem tolta... Azért így is szép volt, jól esett, csak kicsit kezd nehéz lenni ez a babóca (22-én volt 7700 g).

És Ti mit kreatívkodtatok, vagy mit terveztek?

Nincsenek megjegyzések: