2015. október 12., hétfő

Hajrá hétfő #57


Ismét itt vagyok! Rebus lassan 4 hónapos (egész pontosan holnap után), egyre több mindent lehet vele/mellette csinálni, nem foghatom mindig rá, hogy sorozatot nézek, meg olvasok... Vele is jó, ha kicsit aktívabban foglalkozom, és összeszedem a bátorságom, hogy kimozduljak vele (és nem parázok attól, hogy bömbölni fog). Ebben segítenek nővéremék, akiknek már 15 hónapos a kislányuk - tehát nagylány - és el sem tudják képzelni, mi történhet, ha kimozdulok a kisbabával, úgyhogy gyakran noszogatnak, hogy menjek velük sétálni. Leginkább amúgy annyi történhet és történik, hogy az út 95%-át a karomban tölti, kifelé fordulva, nézelődve (olyan 7,5 kilónál tarthat, úgyhogy nem semmi mutatvány így vele a séta). De ma pl. elaludt nővérem kezében, aztán folytatta nálam (itthon pedig 5 perc után felébredt és alig lehetett visszaaltatni).

Szóval. A héten drasztikusan lecsökkentem a céltalan netezést és sorozatnézést! Nekem is lesz munkaidőm, utána lehet lazulni. Ha Rebus csak a karomban tud aludni, akkor is tudok mit csinálni (pl. szakmai cikket olvasni, snitten adminkodni, ide írni...). Rebussal sokkal aktívabb és bátrabb leszek. Legyen kint minden nap a levegőn! (ha csak nem szakad az eső egész álló nap) És legyen minden nap társasága is. Foglalkozzak magammal is (pl. torna, séta, sarokpuhítás...), meg persze a lakással. Visszatérek a zónázáshoz is (amit szerintem eddig sosem tudtam rendesen csinálni), a héten tehát a fürdőszoba van soron. Rendrakás, takarítás, lomtalanítás és dekorálás (hiányoznak a WC-ből a bálnáink!).

A képen a mai reggelim látható, a sarokban Rebussal :) A napocska az ő játéka, amivel reggeli közben szórakoztattam (amúgy az unokanővére kapta tavaly karácsonyra a nagyanyjától, csak ő már "kinőtte"). Imádom ezt a játékot, két csipogója is van, és amikor egyszerre nyomom őket, akkor az Alice Csodaországban meséből jutnak eszembe a valamilyen ikrek... csak elemi szintű asszociáció, pontosan nem tudom felidézni. Ja, és ott van az új naplóm is. Ezzel motiválom magam - úgy kell éljem a mindennapjaimat, hogy legyen miről írjak. Mert én vagyok ennek a naplónak a főszereplője, és a főszereplővel muszáj, hogy történjenek dolgok. Amúgy ez van ráírva: Slow life - Lily's happy every day. (Lassú élet - Lili boldog mindennapja[i]). Nagyon találó. :)


Nektek mihez kell hajrázni?

4 megjegyzés:

hello.agi írta...

Szia! Nagyon édes kislány :) hajrá neked a kimozduláshoz. A naplóírás szuper dolog, hát még visszaolvasni!
Én a héten szeretnék többször is jógázni, minden nap angolozni, jelentkezni egy munkára, amihez meg kell írnom a motivációs levelet, szintén szakmai cikkeket olvasni és legalább háromszor főzni. Hjajj, szóval rámfér a hajrá :D

Dorka írta...

Szia! Köszi! :))
Huh, szép hétnek ígérkezik. Nagyon nagy hajrá Neked is! Aztán a jövő hetinél beszámolhatsz arról, hogy sikerült ;)

Macska írta...

Üdv újra! :) Pont a napokban gondoltam rátok, hogy mizujs lehet veletek! Aztán most felugrottam molyra és lááám! :D Megyek, el is olvasom gyorsan a másik bejegyzést is. Hajrááá! ;)

Dorka írta...

Köszii!! :))