2013. október 21., hétfő

Hajrá hétfő #5


Napfényes szép hétfőt!

  A hétvégén bizony csúnyán megszegtük a diétát, mert hát esküvőn voltunk, úgyhogy két nap lelkiismeretfurdalás nélkül ettük a sütit, tortát. Tegnap már nem ettünk ilyeneket, a megmaradt ételekből is csak a diétához illeszkedőkből hoztunk el.
  A múlt héten leírt menüből ugye nem minden valósult meg, mert hát nem voltunk itthon 7 napot. Úgyhogy krumplifőzelék és rakott krumpli nem volt, volt viszont rántott sajt, rágcsának/desszertnek meg kókusz (tök olcsó volt a Tescoban), imádom! A kókusszal csak az a baj, hogy hamar romlik, még hűtőben is. Legjobb aznap vagy legkésőbb másnap elfogyasztani. Kukoricát sokat pattogtattunk, főleg a Kedves; és egy kukorica- és rizslisztből készült kenyérrel is megpróbálkoztunk. Nem lett a legjobb, gépbe rakás előtt össze kellett volna kutyulni, mert egy csomó liszt kiment a szélére és sült liszt lett belőle. De ha azt lefejtettük róla, akkor volt ehető része. Vajjal és almával finom volt. Csak nagyon törik. De elfogadtam a kihívást! Lesz még ilyen kenyér! ;)
  A héten biztosan lesz krumplifőzelék és rakott krumpli (pénteken vettünk 5 kiló krumplit), meg vöröslencse főzelék is. Ma rizs volt rántott hússal és vegyes salátával a Kedvesnek, nekem vegyes saláta sajtos, tepsiben sült hússal és magvakkal (dió és mandula). Vettem - remélem - finom körtét is. A többit majd még kitaláljuk.

  Szóval diétára föl (ismét)!

(Kép innen. Esküvőhöz és diétához is passzol. :) )

Ti diétáztok? Milyen diétát követtek? Hogy tartjátok Magatokban a lelket?

Nincsenek megjegyzések: