2013. június 21., péntek

Banános nyaflaty


  A Kedves még úgy egy-két hete azt mondta, a sikeres államvizsgára való tekintettel csinál nekem valami finomságot. Hát, nagyon eltalálta. A banános nyaflaty a Kedves elmondása szerint Róbert Gida kedvence. Nem kell hozzá konyhaművésznek lenni, és bárki kitalálhatja magától, de annyira finom lett és olyan jól esett, úgyhogy megörökítettem. Meg jó, ha változatosan tudjuk enni a fagyit ebben a melegben ;)

Hozzávalók:
- banán (fejenként egy)
- fagyi (amennyit jónak látsz, mi kb. 6 embert etettünk meg 9 decis fagyiadaggal)
- gyümölcsök, almapüré (tetszőlegesen lehet variálni)
- kevés olaj/vaj
- étcsoki (mi a 40%-os aldisat használtuk)
- kevés tej

Elkészítés:
  A vajat megolvasztod (vagy olajat használsz), arra raksz egy adag csokit (mivel a Kedves csinálta, így nem tudom, mennyi volt), felöntöd egy kevés tejjel, összeolvasztod, hogy kellemesen önthető, de ne túl híg legyen. Egy hosszúkás tál aljába raktunk egy kevés almapürét meg konzerves gyümölcsmixet, aztán hosszába bele a banánt, körbe gombócokba, félgombócokba a fagyit, majd leöntöttük csokival. Isteni finom! De talán fél adag is elég, mert úgy ezzel az adaggal jól lehet lakni kompletten.
  Eredetileg, azt mondta a Kedves, hogy meg kéne főzni a banánt, hogy jó puha legyen, de mi az egyszerűség kedvéért kihagytuk ezt a lépést.

Nincsenek megjegyzések: