2013. június 15., szombat

Babfőzelék vörös- és fehérbabból

Az én adag főzelékem, egy szelet abonett kenyérrel

  Gyorsan összedobható és finom vacsora. Egy valamire kell figyelni: a fűszerezésre! Jó-jó ha csíp, de ha túl erős, azt bizony nem mindegyik gyomor tolerálja. Pláne nem akkor, amikor még meleg az étel.

Hozzávalók (4 főre):
- 2 vörösbab konzerv
- 2 fehérbab konzerv
- néhány virsli (ízlés szerint 2-3)
- tejföl (kb. 3 ek)
- liszt
- só
- bors
- édes fűszerpaprika
- erős fűszerpaprika
(- hagyma
- egy kevés olaj)

Elkészítés:
  A virsliket felkarikázzük és a konzervekkel együtt beleöntjük egy edénybe, befűszerezzük, lefedjük és főni hagyjuk. Mihelyst felforrt, egy tálban a kb. 3 ek tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel (amennyit felvesz és amilyen sűrűre szeretnénk), majd még egy kevés forró levet töltünk rá a babokból és azzal is csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a habarást (liszt és tejföl) a babokkal és a virslivel teli edénybe, elkeverjük, felfőzzük és elzárjuk a gázt. Ezután tálaljuk, igény szerint kenyérrel vagy anélkül ehetjük.
  Ha több időnk van egy kicsit, akkor először feldarabolunk kis kockákra egy fej vöröshagymát, azt olajon megpirítjuk és csak utána rakjuk rá a babot és a virslit, a többi már ugyanaz.

Nincsenek megjegyzések: