2014. október 26., vasárnap

Hosszú hétvége

Hát nem igazán ez volt a terv a hosszú hétvégére... Nagyon vártuk már, hogy pihenjünk egy kicsit, ide-oda menjünk. Volt a tervben Libegő, BKV Múzeum meg reggeli a Butter Brothers-nél. Aztán úgy alakult, hogy szépen lebetegedtünk. Én már kedd este, a Kedves szerdán követett. Meg rusnya idő lett, és a Butter Brothers is bezárt a hosszú hétvégére. Nem mentünk mi nagyon sehová. Mára sikerült nekem meggyógyulnom, a Kedves még küzd.

De megérkezett a mosogatógépünk! Most már nekünk is van! :) Tíz terítékes Indesit DSG 051 EU. Így alig marad, amit kézzel kellene elmosogatni, arra pedig nagyobb a motiváció is - hiszen ha már a gép megcsinálja helyettem a nagyját, annyit már igazán megtehetek, hogy azt a pár fakanalat vagy nagyobb edényt elmosom. A lakást is átrendeztük emiatt egy kicsit, egyre otthonosabb és otthonosabb :) (így 2,5 év után) Végre egy csomó takarítós melót is megcsináltunk, az edényeket meg felcsavarozta a konyhába a Kedves, így a szekrényben is több a helyünk :)
Szóval csodálatos dolog a mosogatógép! Annyi munkát levett a vállunkról! És nagyon szépen mosogat :)

A betegség miatt napokig pirítós, főtt krumpli és répa, illetve rizs volt a menü, olyan jól esett az első rendes kaját enni utána. Finom, fűszeres, sült virsli... De a paradicsomos krumpli saját receptje is kialakult :) Mivel lustaságból fejből készítettem.

  • 1 kg krumpli
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 4-5 ek liszt
  • olaj
  • só, bors, cukor, pirospaprika, kömény

A krumplit minimál sós vízben feltenni főni (épp, hogy ellepje), egy másik edényben kb. 4-5 ek lisztből rántást készíteni, ráönteni a paradicsomot, nagyon kevés vízzel kiöblögetni a dobozt és azt is belerakni, majd felfőzni. Amikor felfőtt a paradicsom, elzárjuk. Mihelyst a krumpli is megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomos rántást, befűszerezzük, felfőzzük és kóstolgatjuk, ha kell még, fűszerezzük. Nehéz eldönteni, sót vagy cukrot tenne még bele az ember, és a köményt eddig annyira nem ismertem, de jót tesz neki, tetszik az íze. :) Így jobban tetszik amúgy (mint az eredeti recept), mert a krumplit nyugodtan lehet főni hagyni, nem kell félni, hogy a paradicsom miatt odaragad-sül az edény aljához, mivel az külön edényben készül. A hagyma továbbra sem hiányzik :) Ez így jó, ahogy van. Bár tudom, a fűszerezés nem túl egzakt, de hát már nem mérem ki... Mindenből egy kicsit.

Szerencsére nekem jön még őszi szünet is a hosszú hétvége után, ami alatt ugyan a legtöbb délután dolgozni fogok, de azért lesz időm bőséggel pihenni is - most már egészségesen (kopp-kopp). Vannak tervek is, azokról majd a holnapi Hajrá hétfőben írok.
Jaj, és ne felejtsétek átállítani az óráitokat, amik nem álltak át maguktól! Nyertünk egy órát! :)


Nektek hogy telt a hosszú hétvége?

Nincsenek megjegyzések: