2015. november 24., kedd

Kreatív kedd #62

Készítsünk szendvicset!

A szendvics nekem általában kenyér/zsömle + vaj + valamilyen felvágott + trappista sajtból áll, esetleg még zöldség. Ezt nagyon hamar meg lehet unni. Szombaton (ha már úgyis sikerült kialudnom magam), próbáltam kreatív lenni, és sajttal töltött bundás kenyeret készíteni. Ami tök jól hangzik (szerintem), de nem lett olyan jó, mint szerettem volna.
Az egész ötlet onnan indult, hogy a My Name is Mina-t olvasom, amiben french toastot, azaz francia pirítóst reggeliznek egy nap Mináék. Rákerestem, mi az, és ezt találtam (többek között), ezt pedig összemixeltem a többi francia pirítós recepttel (ami lényegében bundás kenyér), és így jött a sajttal töltött bundás kenyér ötlete (felvágottunk nem is volt itthon, és nem is akartam enni). Tehát, kísérletképpen, egy tojást egy kevés tejjel és sóval felvertem, majd beizzítottam a melegszendvicssütőt. A kenyereket vékonyan megkentem vajjal, az alsó szeletek külső felét bemártottam a tojásba, majd beraktam a sütőbe, rá a sajt (reszelve), majd a felső kenyérszeletek tetejét is tojásba mártottam és ráborítottam a párjára, a sütőt pedig rácsuktam. Megsült, elkészült, gyönyörű lett. De ízetlen vacak. Nem volt elég sós, kevés és ízetlen volt a sajt, és szerintem a tojást sem kellett volna ennyire felhígítanom, legalább annak lett volna íze. De nem rossz az ötlet, nem szeretném feladni. Tipp: Vaj helyett sajtkrém, trappista sajt helyett/mellé valamilyen más sajt is, és sokkal több!, illetve fűszerek. A tojásos körítést a férjem el is hagyná, inkább vajat tenne alá. És persze mehet bele valamilyen felvágott is, bár én most azt nem kívánom.

Hétfőn folytattam a szendvics-kísérletet, így a bejegyzést is folytatom. A Kedvesnek húsos, magamnak húsmentes változatot készítettem. Vaj helyett natúr sajtkrém, rá egy kevés oregánó és őrölt fekete bors, majd paprikás szalámi és nagylyukú sajt. A sütő alját megvajaztam, rátettem a szendvicset, és a szendvics tetejét is megvajaztam. A Kedves ezt már dicsérte :) Az enyémben nem volt paprikás szalámi, és nagylyukú mellett trappista sajt is került bele - ezúttal nem reszelve, hanem (vastagon) szeletelve. Többször kellene fűszereket használnom. Finom lett, elégedett vagyok vele. Kinézetre kb. olyan, mint a tojásos testvére.

A szendvics annyira kreatív dolog lehet, merjünk kísérletezni!


Nektek milyen a kedvenc szendvicsetek?

Nincsenek megjegyzések: