2015. november 17., kedd

Kreatív kedd #61

Mi az a Kreatív kedd?
A kreativitásba beletartoznak nekem a "klasszikusok", úgy mint a rajzolás, festés, hímezés, varrás, agyagozás, origami, barkácsolás, írás, zeneszerzés, éneklés, stb. De egy ötletes lakberendezés, rendszerezés, bútorelhelyezés is. De kreatívak vagyunk akkor is, ha egy problémát másképp közelítünk meg, ha egy adott épületet ezúttal nem jobbról, hanem balról kerülünk meg, ha új szóval fejezzük ki magunkat, ha kék csat helyett pirosat teszünk a hajunkba, ha kipróbálunk egy új fűszert... Ha próbálkozunk, újítunk, elrugaszkodunk. Ilyenekről fognak szólni ezek a keddi bejegyzések. Az ötlet a nővéremtől és (most már) férjétől jött, ők szoktak ilyet tartani. Hát tartsunk mi is!



A lányom már jó ízűen eszi a sütőtököt és az almát (hát még a sütőtökös almát!), az almás zabkása is egész jól csúszik neki, a banánt sajnos a pocakja még nem bírja, pedig azt is szeretné, és az őszibarackot is, de abból elfogyott már, amit lefagyasztottunk neki szeptemberben. Ellenben elsírja magát a botmixer hangjától, úgyhogy csakis villával való nyomkodás és reszelés jöhet szóba. A maradékot pedig én eszem meg - persze. Rájöttem, hogy a bébiétel finom! A sütőtökös-alma tényleg nagyon finom! Végül magamnak is készítettem finomságot, sütőtökös-(nem almás)banános pépet, egy kis tejjel, fahéjjal és mézzel, így lett sütőtökös-banános turmix, turmixolás nélkül. Nyami.
Ma pedig meggondoltam magam a tegnapi elhatározással kapcsolatban, mert ma nekiestem annak a saroknak a nappaliban, de elég reménytelen, amíg nincs meg a polcrendszer... Csak pakolászom innen oda, onnan ide, pár dolog elkerült a helyére, meg kicsit kompaktabb a pakk, de nem túl látványos. Úgyhogy nővérem javaslatára szobáról szobára fogok haladni, azokkal, amikkel lehet, és a nappalinak az a csücske lesz a kupi-csücsök, a többi pedig szép rendben lesz. A hálószobánk már elég jól áll, csak fel kell rakni a falvédőt és az éjjeliszekrény polcomat, aztán jöhet a gyerekszoba, és az ott tárolt cuccokat meg átpakolászom és aminek nincs helye, az majd jön a nappaliba, a kupi-csücsökbe.



És Ti mit kreatívkodtatok, vagy mit terveztek?

Nincsenek megjegyzések: