2013. december 12., csütörtök

"Legyél Te is On the Spot!"


  Megint "csalok" egy kicsit, mert kb. semmi munkám ezzel a bejegyzéssel, csak reklámozok valamit. De ha egyszer ilyen remek lehetőségek jönnek velem szembe... :)
  A múltkori önkéntes-felhívás után most jöjjön egy tanulmányi út lehetőség!

  A Norvég Civil Támogatási Alap helyszíni tudósítókat keres. A következő úti célok közül lehet választani: Norvégia, Liechtenstein és Izland. 

"A tanulmányutak célja, hogy a kiutazó fiatalok egyénileg vagy 2 fős csapatokban minimum 2 hét alatt (maximum időtartam nincsen meghatározva) a megjelölt támogató országokban olyan „jó gyakorlatokat”, jó példákat kutassanak fel, amelyek itthon is alkalmazhatóak különböző társadalmi problémák kezelésére, társadalmi szemléletformálásra, illetve a modern kommunikációs lehetőségek segítségével (blog, videómegosztó, instagram, facebook, twitter stb.) könnyedén terjeszthetőek, népszerűsíthetőek.

Jelentkezési határidő: 2014. január 31."

  A kint töltött idő alatt folyamatosan kell erről tudósítani, és a program végén is kell erről összefoglalókat gyártani, esetleg konferenciákon beszámolni a tapasztalatokról.
  A tanulmányutakat 2014. április 1. és 2014. december 31. között kell lebonyolítani.
  Ahhoz, hogy jelentkezhess, szükséges az angol és/vagy a fogadó ország nyelvének magabiztos tudása, hogy tudj interjúkat, riportokat készíteni. 18 és 30 év közötti fiatalok pályázhatnak, akik aktív civilek és érdeklődnek valamely - Magyarországon jelen lévő - társadalmi probléma és annak megoldása iránt.

További részletek az NCTA honlapján.

Gyerünk, tegyük jobbá az országot és közben lássunk világot! :)

(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: