2012. november 12., hétfő

Postaláda

Nemrég elegünk lett már a sok szórólapból, hát nyomtattunk egy papírt, amiben leírtuk, mit nem kérünk. Kb. így festett (most nem megyek le megnézni):

A lakás nem eladó, nem kiadó,
Nincs víz/gáz/villanyproblémánk,
Az akciók nem érdekelnek
Helyi Témát, Szuper Infót nem olvasunk
--> NEM KÉRÜNK REKLÁMANYAGOT, HELYI TÉMÁT, SZUPERINFÓT!

Erre a mai postaláda tartalma:
- Szórólap az Alditól
- Vizes-gázos-villanyos szórólap
- Szórólap arról, hogy eladnánk/kiadnánk-e a lakást
- Helyi téma
- Néhány pizzéria anyaga

Igaz, a Szuperinfó még hiányzott. Talán holnap. Ha addig le nem ragasztom a postaládát CSAK LEVELET! felirattal. (még a ferencvárosi újság jöhet, de nem létszükség) Aztán beszéltük a Kedvessel, hogy már ezt is büntethetnék... Vagy valami. Dühömben majdnem kivágtam az egészet a kukába, aztán erőt vettem magamon és végignyálaztam, nehogy levél is legyen benne. Kettő levelet halásztam ki.

2 megjegyzés:

Peti írta...

Alapvetően meg tudom érteni a reakciódat, de a másik oldalon meg ott van az az esetlegesen fősulis vagy egyéb srác/csaj, aki nagyon csúnyán nem kapna fizetést, ha nem dobná be, akármennyi bosszúságot okoz vele. Persze, ez nem általános, de bárki is dobja be, ha nem teszi, nem kap fizetést. Persze meg lehet oldani úgy is, hogy ahány lakás van, annyit kitesz valahova a lépcsőházba és akinek kell visz, de nem vagyok benne biztos, hogy a munkaadónál ez opció.

Szóval én is akkor gondoltam át ezt ennyire először, amikor a közvetlen ismeretségemből kezdett egy korombeli srác valaki ilyen munkát végezni. Szóval ne feltétlen azt utáld, aki bedobja, hanem aki nem hagy neki választást. :)

Dorka írta...

Egyrészt, van hely, ahova szórólapot lehet tenni, másrészt ott a papírgyűjtő kuka, felőlem abba is teheti a részem, harmadrészt pedig ehhez jogom van és ezt mindenkinek tiszteletben kéne tartania, főleg olyannak, mint a CBA vagy Helyi Téma. Nem véletlen találták ki a matricákat is erre, ez egy létező opció. Hivatalosan szórólapot nem is dobálhatnának be, csak az juthatna a postaládámba, amit a postás hoz. De persze ott a megoldás, hogy hívjam fel az illetőt, hogy ugyan szóljon már a futárjainak, hogy figyeljenek oda. Van választása, mivel nem lohol a nyakában a megbízója, bárhová dobhatná a részem...