2010. március 22., hétfő

A színes harisnyák világnapja

Ma már szinte mindennek van világnapja. De kérdem én, a színeknek van-e? Tudtommal nincs, ha mégis, akkor elnézést kérek a tudatlanságomért. De ma megszületett a színes harisnyák világnapja. Hadd meséljem el a történetét.

Egy varázslatos, napsütéses március reggelen, egészen pontosan 2010. március 22-én, 6 óra 10 perckor felcsendült a Kowalsky meg a Vega: Aszfalt és fehér csík című száma. Erre a számra ébredt történetünk főszereplője, illetve főszereplőnk viselője - mivel, ahogy a cím is jelzi, ez a történet a színes harisnyákról szól; különösen egy narancssárga harisnyáról. De kanyarodjunk vissza. Tehát a lány - mert egy lány volt - nevezzük mondjuk Dorkának (mert olyan szép ez a név), felébredt 6 óra 10 perckor, lenyomta a telefonját, majd még negyed óráig nyújtózkodott és pihengetett a 160x200 centiméteres ágyán. Ezután végül rászánta magát, és felkelt. Elment a fürdőszobába, megmosta az arcát és a fogát, rendbe szedte magát, majd hozzá kezdett a nap egyik - történetünk szempontjából legfontosabb - mozzanatsorozatához: az öltözködéshez. Ehhez először természetesen előzőleg le kellett vetkőznie (mivel nem meztelenül alszik), de ezt nem részletezném, mert nem ez a lényeg (bocsi!). Ezután pedig tehát, mint mondtam, hozzákezdett az öltözködéshez! Választása egy térd fölé érő farmerszoknyára, egy zöld pólóra (alá zöld melltartó), egy barna pulcsira és egy naranccsárga harisnyára esett (plusz rá egy barna bokazokni). Így indult neki a napnak, mosolyogva, gomb fülbevalókkal, és a nyaka köré kanyarított barnás sállal. Ezután elérte a buszt, végigmosolyogta és csacsogta ez a Dorka lány az utat, de ez most végül is nem fontos. Teltek-múltak az órák, elérkezett a nyelvtan óra. Amikor is ennek a Dorka nevű lánynak az osztályfőnöke - nevezzük Márton Tanárnőnek - ránézett Dorkára és a narancssárga harisnyájára, majd egy másik lányra - nevezzük Virágnak - és az ő lila harisnyájára, majd Dorkára nézve megkérdezte: Mi az, ma van a színes harisnyák napja? És ekkor megjelent Dorka feje fölött az a bizonyos villanykörte: Igen, ma van a színes harisnyák világnapja! Így született hát meg az ötlet. Jövőre remélem, többen csatlakoznak ehhez a vidám kezdeményezéshez!

A történethez még egy rövid levezetést írnék. Dorka, hazafelé sétálva a kellemes, tavaszi időben, azon gondolkozott, hogy ha már ez a nap a színes harisnyáké, a csütörtök (azaz a március 25.) pedig a kék színé (kék buli!!!), akkor a többi színnek, vagy színes dolognak miért ne legyen ünnepe? Így a tavaszi időszakban. De ez a terv még fejlesztés alatt áll.

Egy szomorú végszó még, zárásképpen (most már tényleg): A narancssárga harisnya, sajnos... (kérem, üljél le, kedves Olvasó, ha eddig esetleg álltál, de a fekvő pozíció is megteszi), szóval ez a narancssárga harisnya sajnos a kukában végezte... történt ugyanis, hogy ez a Dorka, 62 hossz után (úszás), mikor öltözködött, valami szerencsétlen úton-módon kiszakította a harisnyáját - a fenekén. Ezután káromkodott egyet, de ugyanakkor meglátta a rosszban a jót is: legalább a szoknya takarja majd a szakadást. Ami pedig még szerencsésebb, az pedig az, hogy egy lánynál - nevezzük Bettinek - volt körömlakk, amivel Dorka kicsit bekenegette a "sebet", hogy ne fusson fel (illetve le) a szál - látható helyre.
Mivel sietni kellett, így a körömlakk még nem száradt meg, amikor felhúzta Dorka a harisnyát, rá pedig a szoknyát. Így a körömlakk odaszáradt kicsit a combjához, ami később, a buszon, amikor leült, kellemetlen érzést okozott. Mintha valami rajzszögbe ült volna vele. De nem. Feltehetőleg meghúzódott a harisnya, a körömlakkos narancssárga harisnya, és meghúzta Dorka combjának érzékeny bőrét - au!
A bizonyos narancssárga harisnya, történetünk főszereplője viszont olyannyira megsérült, hogy segíteni nem lehetett rajta - csak kidobni a kukába. Nyugodjon békében. Emléke örökké szívünkben él, és hálát adunk majd neki minden március 22-én!



Megjegyzés: Ennek a stílusnak lehet, hogy köze van ahhoz, hogy mostanában újraolvasom a HotDogos blogomat (most tartok 2006 júliusánál), és a régi írásaimat.

19 megjegyzés:

Inima de tiganca írta...

Szeretlek :)
és a kék szín napja egyúttal legyen Gyöngy-nap is!^^
És részvétel a narancs harisnya miatt!
és örülünk a Dorka nevű főhős lány ismeretének - érted.. :)
zmm.

Dorka írta...

Javaslat elfogadva! ^^ Holnap=Gyöngynap! A harisnyát én is sajnálom, bár így is van narancssárga harisnyám, csak az sokkal rikítóbb :D Puszi! :)

Dániel írta...

Több színű harisnyád van:)
Ez is mára a nők körében divat lett?

Dorka írta...

Hát a harisnya már elég régóta divat.. aztán ahogy fejlődött a dolog, jöttek a színek is. Aki szereti a színeset, az hordja. Hogy divatos-e? Az függ a többi ruhadarabtól is. De naná, divatdiktátorok vagyunk, mi, színesharisnyások! :D

Dániel írta...

és olyan harisnya is van, amely egyszerre több színű?:) tehát több szín mintázatából áll?
most melyik a legmenőbb szín, amihez a legtöbb nő viszonyul?

Dániel írta...

van a hotdogon is egy oldalad?

Dorka írta...

Mittudomén, mi a menő... nem hiszem amúgy, hogy van harisnyadivat. Persze, van sokszínű harisnya. Rengeteg. Csíkos, kockás (jó, négyzetrácsos), virágos, ilyen mintás-olyan mintás.. miért érdekel annyira a női divat? :P
már nincs hotdog oldalam, csak volt. miért?

Dániel írta...

úgy látom érdeklődni sem szabad v mostanra minden téma tabuvá válik a nők körében? mert egyre több dolognál ezt veszem észre:)

Dorka írta...

visszakérdezhetném ugyanezt: már érdeklődni sem szabad? hogy miért érdekel. a női nemet meg hagyd ki ebből, semmi köze hozzá. és ha tabu lenne, nem válaszoltam volna. hm?

Dorka írta...

mondhatnám ugyanezt: úgy tűnik, már érdeklődni sem szabad. hogy miért érdekel. a női nemet pedig hagyd ki ebből, semmi köze hozzá. ha pedig tabutémának kezelném a harisnyadivatot (ó, miért is nem kezelem annak, hiszen szőőőrnyűű kínos), akkor nem válaszoltam volna.

Dorka írta...

Bocsi az ismétlésért, elsőre úgy tűnt, nem küldte el.

Dániel írta...

miért érdekel annyira a női divat? :P

Érdekel, hogy milyen szempontok alapján viszonyulnak hozzá az egyes generációba tartózó nők. Nagyon jó viszonyítási alapnak és további ihletet ad a könyvemhez:)

Dorka írta...

Oh, milyen könyv? Így már azért tisztább a dolog :D

Dániel írta...

Tisztább?, de én azért azt mondhatom, hogy a férfiak is érdeklődhetnek a női divat iránt, és szerintem a legnagyobb divatdiktátorok azok a férfi nemből valóak, de lehet hogy tévedek és ez egy elfogulatlanságot eredményez pedig nem vagyok.
Én csak érdeklődtem:D
Harisnyáról már hallottam, de a színes harisnyák világnapjáról még nem:)

Dorka írta...

Mert ez egy véletlen eredménye ez a színes harisnyák világnapja... mert dilis gimisek vagyunk (plusz egyetemista Gyöngyöm ^^). Nem csoda hát, ha nem hallottál még róla, egészen új :D (ahogy az a bejegyzésben is szerepel) De a kérdésre nem válaszoltál: milyen könyv?
És bocsi, ha meglepődtem, de az én környezetemben nincsenek férfi divatdiktátorok sem női divat iránt érdeklődő férfiak :D

Dániel írta...

Ezt gondoltam:)
A női lélek útja. Ez az elsődleges cím amit kigondoltam, de csak a legvégén döntöm el, hogy mit választok. Egy könyv, ami természetesen a nőkről szól, a női lélekről, a női nemi identitásról, világszemléletről, életfelfogásról.

Dorka írta...

Hm. Külső szemmel. Sok sikert! Szólj, ha elkészült! :)

Dániel írta...

Köszi, de most még átalakítom, mert kaptam egy egy kis ihletet, természetesen egy csajtól:)

Dániel írta...

Hát igen külső szemmel más. Elég nehéz ezt megértem, de azért köszi