2008. július 20., vasárnap

Kezdő szakácsnő 6 - Húsleves

6. nap

Ebéd:


Húsleves (meg anya készített másodikat: zöldségpörköltöt a rizshez, ami még maradt)

- 1 pulykaszárnyat sima, sótlan vízben feltenni főni egy nagy fazékban - 20-25 percet hagyjuk magának főni
- utána: + petrezselyem, tárkony, lestyán, egy kis cikkely karalábé, 1/4 kelkáposzta

-> így főzzük még kb. 20 percig

Közben:
- 3 hosszú répát + 4-5 szem gombát megtisztítani, megmosni, feldarabolni (a gombát ne túl kicsire!)

- miután letelt az összesen 40-45 perc, hozzáöntjük a répát és a gombát + 6-8 mk só
-> főni hagyjuk kb. 20 percig

- még a 20 perc letelte előtt, 10-15 perc után kiveszünk a levéből egy lábasba
-> + 1-2 mk só
+ kb. 100 g tészta - kifőzni (tartalékon, lefedve) (ha ezt kihagyjuk, gluténmentes a leves)

- a 20 perc letelte után kivesszük a húst és feldaraboljuk (ha már elég puha)

Húslevesről szó van még ITT.

Nincsenek megjegyzések: