2008. augusztus 8., péntek

Gazdálkodjunk abból, ami van - krumpli, virsli, saláta

Az elvárás az volt (a barátom részéről), hogy valami hús legyen benne. Virsli volt itthon. Tehát ez már adott volt. Ebből lehet rakott dolgokat készíteni. Anya rakott kelkáposztát szeretett volna, de nekem ahhoz nem volt kedvem. Aztán eszembe jutott, hogy a virslit sajttal is el lehet készíteni. A köret meg mondjuk legyen tepsis krumpli (a rizset nem annyira szeretem) és ha már van pár zöldségünk is, legyen hozzá valami frissítő saláta. Így készült el a mai ebéd.

Tepsis krumpli, sajtos virsli, joghurtos saláta (4 személyre)




1. Krumpli

- 8-9 közepes krumplit megpucolunk, megmosunk és kockákra darabolunk
- kiolajozott tepsibe terítjük a krumplikat majd besózzuk, -fűszerezzük (kb. 2 mk só és 4 csipet lestyán [ill. ízlés szerint más fűszer])
(- a krumplikat kézzel kicsit megforgatjuk a fűszerekben)
- alufóliával lefedjük és berakjuk kb. 30 percre a sütőbe (amíg megpuhul)


2. Virsli

- amíg a krumpli puhul, 10 db virslit hosszában bemetszünk és sajttal töltünk meg
- egy kisebb tepsibe tesszük
-> miután a krumpli már megpuhult, levesszük róla a fóliát, berakjuk a virsliket is a sütőbe és együtt sütjük még 10-15 percig
-> lekapcsoljuk a sütőt


3. Saláta

Egy nagyobb üvegtálba:
- 3 db paprikát megmosunk és apróra darabolunk
- 2 db répát megtisztítunk és legyalulunk
- 4 db fürtös uborkát megtisztítunk és legyalulunk
- 5 szem paradicsomot megmosunk és kockákra darabolunk
+ 1 mk sót teszünk hozzá, kézzel megforgatjuk a sózott salátát
+ 400 g natúr joghurtot adunk hozzá
+ 1-2 mk citromlé
-> egy evőkanállal jól összekeverjük

!Tipp: 1) Ha nem akarjuk, hogy a salátánk nagyon leves legyen, akkor az uborkát először külön sózzuk be, várjunk, amíg kiengedi a levét, azt öntsük le róla és utána mehet a többi hozzávaló.

Nincsenek megjegyzések: