2014. december 30., kedd

2014-es összefoglaló - blog, magánélet

Mert ez idén a legszebb képem (szerintem). Lenvirág Gödöllőn.

Na, a nagy szünetben végül csak eljutottam odáig, hogy "igazi" bejegyzést írjak a blogba, még így az újév előtt. Ehhez jó volt végighallgatni Via karácsonyi hangoutját, elolvasni a tervezős bejegyzését, most pedig Rainy Cafe szól a fülemben.
Átolvasom a blogos és a magánéletes tervezésemet és reflektálok arra, ezekből mi sikerült és mi nem. Célok és tervek majd holnap, vagy januárban.

Blog
 • Heti minimum 3 bejegyzés, azaz összesen 156 bejegyzés. Hát, egy darabig egész jól ment. Aztán más lett fontosabb, és már nem tartottam ezt a rendet. De így is 140 bejegyzés született idén, ezt nem számítva :) Szóval egész jó.
 • Több Napi vers - nem lett sokkal több, de azért idéztem párat.
 • Több filmes és könyves bejegyzés. Háááát... Na nem, ez sajnos nem jött be. Könyvet keveset olvastam, hát még amiről érdemes is lett volna írni! Film is kevés olyan volt, aztán halogattam is, és ha már nem friss az élmény, úgy nem az igazi... Pár sorozatot azért sajnálok, de lehet, hogy még lesz pótlás.
 • Címkeszortírozás és átlátható szerkezet. Egy darabig kitartóan dolgoztam rajta, valamivel jobb a helyzet, de még mindig nem tökéletes. Viszont mivel ez alapvetően azért volt cél, hogy önálló domainen, saját szerkezettel folytassam, amiről most lemondtam, így ez nem is olyan nagy baj.
 • Meglepetésekből a képeslapos dolog meglett :) Akartam még facebook oldalt és rendes, saját domaint is, aztán ezeket mellőztem.
 • Új sablon sem lett, saját meg pláne nem.
 • A receptek illusztrációkkal történő feltöltése sajnos megrekedt, bár valamennyit pótoltam (és az újonnan feltöltöttekhez azért sok szép kép készült).
 • De több lett a saját illusztráció, ez tény. :) És vízjelem is lett hozzájuk!

Egy kis statisztika:
 • Tavaly 199 bejegyzés, idén 140 (eddig, ezt nem számolva). Nem a legtermékenyebb év, de nem rossz.
 • Tavaly 24 rendszeres olvasóm volt, idén 27 (bár volt 28 is). Bloglovinon 14-ről 19-re nőtt. Köszönöm Mindenkinek! :)
 • Nem lett új téma vagy sorozat.

Kedvenc bejegyzés? Hú. Vissza kell csöppenjek a blog világába :)
Ezután jön a többi, személyes kedvencek:
És jó dolgok voltak az évben, amikhez bejegyzés is kapcsolódik:

Nektek melyik bejegyzés volt a kedvencetek?


Magánélet

A Tarot kártyám útmutatása az volt, hogy itt az ideje, hogy a képességeimmel másokat szolgáljak. Pipa! Kortársként és Ötvenpercesként is elég aktívan elkezdtem a segítő szakmám tényleges gyakorlását. Előtte a kolis önkéntes munkában is sikerült már elkezdenem a folyamatot.
A belső tanulási és átalakulási folyamatot majd érdemes lesz végiggondolni, de azt hiszem, sok új történt a munkáim során, amelyekből tudtam építkezni. A végeredmény még valóban nem annyira látványos.
 • 1. Testmozgás. Összességében elégedett vagyok. Év elején szinte mintaszerű volt, aztán hosszú ideig jó, amivel elégedett voltam. Jól éreztem magam a bőrömben. Imádtam biciklivel közlekedni, hogy nem fulladok ki a lépcsőn, ruganyosabbak a lépteim és erőt érzek a lábamban - egyben voltam. Aztán a terhesség kivett belőlem egy jó adag energiát és persze biciklizni sem szabad már a belvárosban... De mostanra, a sok pihenés után kezd visszatérni belém a mozgásvágy. :)
 • 2. Táplálkozás. Khm. Mivel elég pörgős volt az év, így kevés időm-energiám maradt arra, hogy az ételeinkkel pepecseljek. Hullámzó volt az évben, de tavaly szerintem pl. jobban sikerült. Hát na, ennek az évnek nem ez a csúcsteljesítménye. De azért alapvetően a zöldség-és gyümölcsfogyasztásra egészen jól sikerült odafigyelnem. A rendszeres étkezés viszont pipa. És kis adagokat eszem.
 • 3. Testápolás. Nem töretlenül, de azért egész sikeresen teljesítettem.
 • 4. Angol középfokú meglett!!! :)))
 • 5. Spórolás. Öööö... Mondjuk úgy, hogy ez nagyon másképp alakult, de teljesen elégedett vagyok magunkkal ennek ellenére. :)

Amúgy pedig úgy érzem, ha mindenféle részletes lista nélkül belegondolok, hogy 2014 mindent megadott nekem, amire igazán vágytam. Harmonikus családi élet, egy baba a pocakban, egészség, szakmai fejlődés, anyagi biztonság, angol nyelvvizsga... Nagyon boldog vagyok, hogy mindez így alakult. Izgatottan várom a jövő évet!

Nektek hogy telt 2014?

2 megjegyzés:

Gyula Nagy írta...

Áldott új évet kívánok. A júliusi Juli c. írásod tetszett a legjobban.
Puszi: Gyuszi

Dorka írta...

Ezt valahogy megértem :) Köszönöm! Nagyon boldog új évet kívánok én is!