2012. december 12., szerda

Adventelés kettesben

Idén a karácsonyt még a családomnál töltjük a Kedvessel, átvezetőként a közös életünk felé, amikor majd kettesben (később hármasban, négyesben) ünneplünk. De valamilyen közös ünneplést szerettem volna belevinni ebbe a decemberbe is. Hát így jött az advent.

Nagyon visszafogott ez az ünneplés is, de mégis a miénk. Az asztalon csak a közösen vett karácsonyi szalvéta van behajtogatva, a négy csücskén négy mécses, középen pedig egy párologtató.
Viszont minden vasárnap sütünk kalácsot és készítünk kakaót. Van egy tuti kenyérsütőgépünk, amit a nővéreméktől kaptunk, amiben már szombat este megsütöm a kalácsot, így vasárnap reggel már vár minket.
Az első advent vasárnapot a kényelmes székeinkben töltöttük, kaláccsal, kakaóval és NCIS nézéssel. Nagyon jól esett a húzós hét (hetek) után kikapcsolódni.

A második vasárnap sajnos már munkanap volt a Kedvesnek, de szerencsére volt lehetőségem bemenni a munkahelyére és vele tölteni a napot. Ő dolgozott, én tanultam. A kalácsot bevittük, hozzá egy nagy kést (másnap vicces volt, hogy a táskámban maradt) és karácsonyi szalvétát, a közértben vettem még teavajat, kakaót, madártejet és narancsot, úgyhogy azért az ünnepi hangulat így is megvolt. Ennyi kell csak az ünnephez.

Munkahelyi ünneplés - csak azért is!

Nincsenek megjegyzések: