2017. január 22., vasárnap

Az első két hét

Már két hete lakunk az új házban! Egészen otthonosan érzem már magam, a konyhánkat pedig imádom :) A lényeges dobozok kibontásra kerültek, műszakilag pedig eléggé rendben vagyunk, most jönnek az apróságok, amik persze irtó lényegesek. Pl. alapos takarítás, az itt-ott megült szerszámok összeszedése, elpakolása, a hely otthonosabbá tétele... Még pár dolog van Anyáéknál is, azokat össze kell szedni, aztán indulhat a MarieKondo-zás! De most úgy tényleg. Nem kiszelektálni, ami nem kell, hanem kiválogatni azt, amit tényleg szeretnék megtartani, és annak megfelelő helyet találni. A többitől pedig búcsút venni és eltüntetni.

2017-ben a család, családi ház és barátok, szociális élet lesznek a középpontban, meg én. Egész jól haladok.
A házzal rendszeresen foglalkozom.
Most volt baráti összejövetel nálunk, amolyan házavató. Még a fal is le lett hányva... szegény Rebus által, aki össze-vissza evett, ráitta az esti kakaóját, és sikeresen megszabadult a feleslegtől.
Rebusnak pedig kigondoltam egy sor játékot, eszközt, amit klassz lenne megcsinálni, aztán igazából rájöttem, hogy ezek perpill mind feleslegesek... Imádom az ilyen kis baldachinos sarkokat, gondoltam is, hogy csinálok egyet Rebusnak, de elvetettem az ötletet, az alábbi tapasztalatok után: a) a kiságyából is tökéletes kuckót lehet csinálni b) összeraktuk a ruhásszekrényünket, azóta arra van rákattanva. Viszi a kis táblás játékát, és ott pakolássza. Nem kell neki semmi más.
Akartam játék gáztűzhelyt is, de tudom, hogy úgyis oda akarna jönni velem főzni, mert az az igazi. Meg az evőeszközös fiók, és annak kipakolása. Szóval abban maradtam magammal, hogy van neki elég játéka, a szuperanya-vágyamat pedig nem az ilyen kreatívkodásban fogom kiélni. Szóval klisé, de alapvetően a gyereknek tényleg a szülő figyelme kell inkább, amúgy annyi mindennel el tud remekül játszani. Persze van pár dolog, ami jó, ha van, néhány klasszul eltalált játék, de amúgy meg játék az egész lakás! :)


A kuckó nemes egyszerűségében

A kuckó használatban (macival együtt az igazi)

És a jelenlegi favorit: a ruhásszekrény! (meg a járműves rakosgatós játék)

És a kilátás a hálószobából :)




1 megjegyzés:

Timdér írta...

De jó ezeket olvasni! Csinálj bármit is, ha Rebusnak visszajelzést kellene adni, biztos, hogy szuperanyaként írna le! :) A képek is aranyosak, és a kilátás is wow, főleg a hóval :)
Örülünk Nektek!
Puszik : )