2014. április 23., szerda

Liebster Award - csapó 3

  Ismét kaptam egy díjat, illetve ugyanazt, amit a múltkor, de most érthetőbb szabályokkal, meg mások amúgy is a kérdések, szóval... Kérdésekre válaszolni mindig jó :) A díjat Erzsébet_Muzsiktól kaptam, köszönöm neki!

11 dolog magamról:
  • 1. Kiskoromban letörtem nővérem egyik barbijának a fejét - véletlenül, épp egy csókolózós jelenethez fordítottam el a fejét. (Igen, egész kiskorom óta a szerelem volt a fő téma, az volt nálam a középpontban.)
  • 2. Szeretek tárgyalásokra járni - és sokkal kevésbé visel meg, mit gondoltam. Meg tetszik a kiöltözős része is :) (Vagy különösen az?)
  • 3. Fura, de futás közben még sosem botlottam meg komolyabban, de gyalog kamasz korom óta elég instabil tudok lenni. A vízben vagyok igazán jó és stabil.
  • 4. Ha sok pénzem és időm lenne (meg mindehhez energiám is), akkor szívesen járnék kórusba, színjátszózni és akár még hegedülni is visszamennék, vagy legalábbis itthon próbálkoznék. Meg nyelvet is tanulnék, azt szigorúan csak sulis keretek között, másképp ellustulok :D (Aztán ki tudja, ha ezt mind megkapnám, lehet csak lógatnám a lábam és olvasnék...)
  • 5. Csak nemrég lettem igazán állatbarát. Régen a cicákért rajongtam (a szobámat láttátok volna...), meg persze a saját kutya kivétel volt, őt is imádtam, de amúgy nem lelkesedtem különösebben az állatokért. Persze, cukik meg minden, de... Aztán ez valahogy a férjem mellett megváltozott (és csak utólag veszem észre, ez a mondat mennyire félreérhető :D). Bár még most sem tartom magam a legjobb és legkitartóbb gazdának, és alapvetően elvagyok állatok nélkül, de érdeklődőbb vagyok az irányukba. És Ubulhoz, a kis patkányunkhoz nagyon kötődtem.
  • 6. Még sosem repültem. És nem is nagyon hiányzik.
  • 7. Nincs jogsim, és nem is akarok.
  • 8. Kb. 7x láttam a Dr Szöszit (rövid időn belül, amikor adták az HBO-n), és igazából szívesen újranézném :)
  • 9. Kiskoromban karácsonyi kukacokat gyártottam mindenkinek karácsonyra (értsd: fonalgombolyag + olló, pár centinként vágtam egyet, kész is a karácsonyi kukac). És nem lustaságból; jó ajándéknak gondoltam.
  • 10. Van egy anyajegy a talpamon.
  • 11. Miután kinőttem a "kedvencek" világából (a kedvenc színem, ételem, ... ez vagy az), valahogy nehéz megfogni így a dolgokat, de végül kedvenc filmek terén arra jutottam, hogy Az ötödik elem a kedvenc filmem. Mert azt kb. bármikor meg tudom nézni és mindig jól esik.

Válasz a 11 kérdésre:

1. Mit választanál – egy jó bulit, vagy egy nyugodt, csendes hétvégét?

Most mindenképp a nyugodt, csendes hétvégét. Szerencsére ez is volt most az ünnepek alatt :) (némi beadandóírással megspékelve), de el tudnám még viselni pár hétvégén keresztül.
2. Gyűjtesz-e valamit, és ha igen, mit?
200-asokat :) De aztán el is költöm őket. Meg emlékeket. És írnivaló témákat.
3. Melyik a kedvenc gyümölcsöd?
Régen a kiwi volt, az biztos. Most változó. Finom, érett, édes és lédús. Némi savanykás vagy kesernyés íz lehet benne. Mert pl. a kiwi is kicsit savanykás, vagy a szilva, és a grapefruitot is szeretem. Majdnem minden gyümölcs jöhet, a minőség számít mindegyiken belül.
4. Hogy szereted leginkább a palacsintát?
Nutellával, banánnal és tejszínhabbal. Elsőre ez ugrott be. De a túrós-lekváros, vagy túrós-kakaós is jöhet. Meg a mákos. Meg úgy minden (inkább édes).
5. Milyen idegen nyelv(ek)en beszélsz?
Francia (ezt elég erősen, bár vissza kéne szokni bele) és angolul (ez olyan társalgási beszéd és közép szintű olvasási/hallás utáni értés).
6. Energiaital vagy kávé?
Kávé. Pfuj energiaital! (Egészségtelen és a tutti-frutti íztől rosszul vagyok, bár a múltkor belekortyoltam egy málnásba, az finom volt... De akkor sem innék ilyet rendszeresen, eddig csak egy-egy kortyokat ittam.) De kávézni sem kávézom rendszeresen. Azt is az ízért és a hangulatért. Fáradtság ellen inkább alszom.
7. Milyen színű a hajad?
Sötét barna.
8. Ha egy könyvszereplő bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
Anne Shirley :)
9. Hány könyvet birtokolsz?
A Moly szerint 163-at, akkor biztos annyit.
10. Melyik a kedvenc évszakod?
Mondtam már, hogy vagyok ezzel a kedvenccel... Talán a tavasz, de nem lennék meg a többi nélkül sem. Mindegyikben van valami, amit imádok és várok.
11. Milyen ételt tudsz a legfinomabban elkészíteni?
Talán a lasagne-t.



Most nem adom tovább senkinek, a múltkor sem nagyon tudtam ezzel mit kezdeni. De ha van kedvetek, válaszoljatok a nekem feltett kérdésekre! :) (és írjatok Magatokról!)

4 megjegyzés:

Macska írta...

Én is szeretem a kérdéseket, a szakdogás kérdőíveket is imádom! :D

Igen, így már világos! :D

11 dolog magamról:

1. Kiskoromban építész (is) akartam lenni, és mai napig imádok legózni. Mindig volt wc és fürdőszoba a legó épületeimben, hiszen az szükséglet! :D
2. Én is szeretek csinosan öltözni! De hétköznap lusta vagyok ilyenekre... Örülök, hogy sikerül felkelni és eltalálni a munkahelyre. :D
3. Gyalog én is tudok instabil lenni, de vízben főleg, úgyhogy inkább maradok a túrázásnál. :D
4. Ó, a kórusunkba szívesen várunk tagokat, keddenként van próba este! :D Egyébként jah, nekem nagyon hiányzik a színjátszó, amire sajna nincs időm már... És szeretnék megtanulni varrni meg kertészkedni (és ezekhez türelmet).
5. Mijáu! Én is nagy macskás vagyok, de a többit is szerettem mindig. :)
6. Még én sem repültem. Bár a kecskeméti repülőnap lenyűgöző, én kipróbálnám.
7. Nekem sincs jogsim, de néha jól jönne. Pl. mert ritkán iszom. És szeretnék robogózni... :D
8. Még sosem néztem meg filmet hétszer, viszont a legtöbb filmet hamar elfelejtem, annak igazán jó filmnek kell lennie, amiből legalább néhány dologra emlékszem. :D
9. Gyerekként is állandóan kreatívkodtam, van is valahol egy kép, ahol a kis asztalnál nagyban varrok egy random gombot egy random anyagra, persze értelme nincsen. :D
10. 152 centi vagyok, párom meg majdnem 40 centivel magasabb. Viccesen nézünk ki! :D.
11. Szerettem volna zongorázni vagy gitározni tanulni, de nem volt rá lehetőségem, így lettem énekes. De a gondolkodásmódom szerintem sokkal zenészesebb, mint énekesebb. Imádom az instrumentális zenét, és ha tudnék játszani valamilyen hangszeren, csak instrumentálisat játszanék.

Válasz a 11 kérdésre:

1. Mit választanál – egy jó bulit, vagy egy nyugodt, csendes hétvégét?
Nyugodt, csendes hétvégét. Minden hétvégén van valami, és alig marad magamra, magunkra időnk.
2. Gyűjtesz-e valamit, és ha igen, mit?
Régen gyűjtöttem bélyeget meg szalvétát. Most pénz gyűjtünk. :D
3. Melyik a kedvenc gyümölcsöd?
Azt hiszem, nincs kedvenc gyümölcsöm.
4. Hogy szereted leginkább a palacsintát?
Nutellás-marcipános!
5. Milyen idegen nyelv(ek)en beszélsz?
Magyarul meg picit angolul. Pár szót tudok japánul meg olaszul meg spanyolul is. :D
6. Energiaital vagy kávé?
Reggel iszom egy kávét, ez amolyan rituálé, főleg, hogy ágyba kapom! :D múgy meg fekete tea vagy mate. Meg alvás! Az szent. Épp ezért utálom a szúnyogokat! :D
7. Milyen színű a hajad?
Eredetileg azt hiszem szaknyelv alapján sötétszőke. Szerintem seszínű, bár mivel színváltós, néha enyhén szőkés. Amit hennázok, így már barna és vörös között színváltózik.
8. Ha egy könyvszereplő bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
Hát... olyan kéne, aki az álmaimat éli... megírták már azt? Na akkor majd én... :D
9. Hány könyvet birtokolsz?
A Moly szerint 155. Nagyjából stimmel is. Nem tudom, van-e, amit nem vittem föl.
10. Melyik a kedvenc évszakod?
Mindegyik. Nyáron melegem van, az a baj, télen fázom, az a baj, ősszel meg tavasszal mindkettő. :D De mind a négy csodálatosan szép!
11. Milyen ételt tudsz a legfinomabban elkészíteni?
Hát... ja... Szerintem nincs kiemelkedően finom specialitásom. De a csicseriborsó levest imádom!

Dorka írta...

Egyszer tudnám értékelni, ha nem én kérdőíveznék meg interjúznék mindig, hanem valaki velem... vajon mit mond rólam :D Bár lehet semmi meglepőt :)

Köszi a válaszokat!
Egyébként hétköznap én is ritkán veszem rá magam, ezért jó, hogy a tárgyalás kvázi "rákényszerít" :D

Milyen kórus? (Bár azt hiszem, egy darabig notóriusan mindenre nemet fogok mondani, mert most kevés az időm és az energiám)

És várom a könyvedet! ;)

Macska írta...

Igen, nekem is elég szűkös, ezt is nehezen gyömöszöltem bele, de amúgy nagyon jó társaság, mind ilyen húszon-harminc - még nem rég óra vagyunk, acapella kórus leszünk egyszer, remélhetőleg :D megyünk a kórusok éjszakájára is most :)

Dorka írta...

Sok sikert Nektek! :) aztán majd talán egyszer... akkor megkereslek még ;)