2014. május 5., hétfő

Hajrá hétfő #33

Nem tudod, mid van, amíg... ki nem takarítod a szobádat.
Halihó!

Az első hét - ha jól emlékszem - hogy nem volt meg a tervezett 3 bejegyzés. De ez a négy napos szünet... Igazi kikapcsolódás volt, férjjel, családdal. Nem akaródzott leülni írni, vagy úgy egyáltalán foglalkozni a bloggal. De a mai bejegyzést már terveztem. Ma újrakezdtem Via 30 napos tréningjét, mert kíváncsi vagyok az új kialakításra és mert lendületet ad :) Szeretném visszaépíteni a napi rutinokat, illetve a május nekem szortírozó május lesz. Szortírozni már egész jól megtanultam, egész kemény tudok lenni, viszont a gond ott kezdődik/folytatódik, hogy a sok kiszortírozott dolgot el is kéne vinni... Nem lehet csak úgy mindent beömleszteni a kukába. A szelektív nagy részét el tudom intézni, de az üveget pl. már messzebb kell vinni, az olajat, elemet, elektronikai hulladékot meg megint máshova... Nem beszélve a könyvekről, ruhákról, ékszerekről, mütyűrökről. Úgyhogy ebben a hónapban módszeresen igyekszem megszabadulni a nem idevaló dolgoktól. Nekem nem igen megy az, hogy naponta 15 percet szortírozok, kell a nagyobb lélegzetű rákoncentrálás. Úgyhogy ez a hónap a szortírozásé. Az alapok megmaradnak (mosás, mosogatás, söprés, szemétlevitel, ...), de zónánként szépen haladok majd a szortírozással. Az előszoba kicsit becsúszik erre a hétre, mert hát a múlt hét májusi szakasza munkaszünet volt :)

Ha van kedvetek, tartsatok velem! Írjatok helyiségenként listát arról, hogy mit kéne kiszortírozni. Szigorúan nem rendrakás és nem takarítás, se nem kreatívkodás (azokra is tervezek hónapokat/fél hónapokat), hanem szortírozás! És nem azért, hogy egyik helyiségből átpakold a másikba, hanem hogy végre megszabadulj tőle! Nekem ilyenek vannak pl.: kölcsön könyvet visszajuttatni, üvegeket visszaváltani, ruhákat konténerbe vagy adományboltba vinni, fagyasztóból, hűtőből kidobálni a nem megbízható élelmiszereket, ékszereket válogatni, olajat olajgyűjtőbe vinni, stb.

Emellett ma le kell adjak egy beadandót, holnap megyek Tehetség Napra, meg lesz Virtuális Állásbörze is, kutatási tervet készítünk, a szakmai gyakorlattal bele kell húzzak, mert jövő péntekig teljesíteni kell az x óraszámot, szóval ez is pörgős hét lesz. :)


(Kép innen.)

Nektek mihez kell hajrázni?

Nincsenek megjegyzések: